IGPR: Activitatea poliţiştilor se desfăşoară în condiţii normale, potrivit planificării zilnice

Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) informează că luni activitatea poliţiştilor se desfăşoară în condiţii normale, potrivit planificării zilnice, iar întreg personalul îşi exercită atribuţiile legale, pentru asigurarea serviciului public în folosul cetăţenilor.

73 afișări
Imaginea articolului IGPR: Activitatea poliţiştilor se desfăşoară în condiţii normale, potrivit planificării zilnice

IGPR: Activitatea poliţiştilor se desfăşoară în condiţii normale, potrivit planificării zilnice (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)

În urma comunicărilor primite de la unităţile teritoriale de poliţie, IGPR afirmă că poliţiştii asigură măsurile necesare pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, prevenirii şi combaterii faptelor de natură contravenţională sau penală, precum şi pentru desfăşurarea traficului rutier în condiţii de siguranţă.

"Din punct de vedere al ordinii publice nu au fost semnalate evenimente deosebite şi nici nu există probleme în trafic. Efectivele Poliţiei Române sunt în teren şi îşi execută îndatoririle conform prevederilor legale, pentru a răspunde solicitărilor venite din partea cetăţenilor", precizează IGPR.

În continuare, IGPR îşi "manifestă disponibilitatea la orice formă de dialog şi analiză, pentru ca împreună cu organizaţiile sindicale şi organizaţia profesională să identifice cele mai bune soluţii".

Şi Poliţia Capitalei îşi desfăşoară normal activitatea, în pofida anunţurilor sindicatelor

Poliţiştii din Capitală îşi desfăşurau activitatea în mod normal luni şi nu au anunţat că îşi opresc în vreun fel activitatea, în pofida anuţurilor făcute de sindicate privind eventuale proteste şi greve, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan.

"Activitatea se desfăşoară normal. Poliţia Capitalei este o instituţie publică, în folosul comunităţii, deci nu se pune problema întreruperii activităţii. Sindicatele pot să dea un punct de vedere privind această problemă, dar, ca entitate, Poliţia Capitalei îşi vede de treabă", a declarat, pentru MEDIAFAX, Christian Ciocan.

Potrivit sindicatelor, poliţiştii au început protestele luni şi şi-au redus activitatea, astfel că ei nu mai participă la audieri în dosarele penale, nu mai dau amenzi, nu mai dirijează circulaţia, motivând că sunt plătiţi doar 75 la sută, situaţie în care au anunţat că îşi vor limita activitatea tot la 75 la sută.

Liderii de sindicat ai poliţiştilor au anunţat săptămâna trecută că de luni angajaţii Ministerului de Interne îşi reduc activitatea, astfel că ei nu mai participă la audieri în dosarele penale, nu mai dau amenzi, nu mai dirijează circulaţia, motivând că sunt plătiţi doar 75 la sută, situaţie în care îşi limitează activitatea tot la 75 la sută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici