IGPR: Cercetarea disciplinară la Poliţia Capitalei va fi extinsă

Cercetarea disciplinară dispusă de conducerea MAI faţă de ofiţeri din cadrul Poliţiei Capitalei va fi extinsă, după ce au apărut noi informaţii despre modul de acţiune al poliţiştilor care au participat, în februarie, la intervenţia de la Plaza Mall, a anunţat, duminică, Poliţia Română.

353 afișări
Imaginea articolului IGPR: Cercetarea disciplinară la Poliţia Capitalei va fi extinsă

IGPR: Cercetarea disciplinară la Poliţia Capitalei va fi extinsă (Imagine: Mediafax Foto)

În legătură cu imaginile prezentate duminică, privind incidentul de la Plaza Mall care a avut loc în 21 februarie, Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) spune că, prin Poliţia Capitalei, va pune la dispoziţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti toate elementele nou apărute, necesare anchetei în curs.

"În ceea ce priveşte cercetarea disciplinară dispusă de către conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor faţă de ofiţeri din cadrul Direcţiei de Poliţie a Municipiului Bucureşti, aceasta va fi extinsă avându-se în vedere şi noile elemente care ţin de modul de acţiune al poliţiştilor participanţi la intervenţie", potrivit Poliţiei Române.

IGPR îşi exprimă disponibilitatea pentru identificarea tuturor participanţilor la acest incident şi pentru finalizarea cercetărilor.

"Menţionăm, de asemenea, că, la nivelul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, există un colectiv de ofiţeri ai poliţiei judiciare, delegaţi de către procurorul de caz să continue cercetările în acest caz", informează IGPR.

Poliţia Capitalei va sesiza, luni, procurorul de caz în scandalul de la Plaza Mall, din luna februarie, după ce cotidianul "Gardianul" a publicat, duminică, imagini cu două persoane îmbrăcate în uniforme de poliţist care îl ţin pe Eugen Preda, în timp ce un altul, în civil, îl loveşte cu piciorul.

În 21 februarie, Eugen Preda, Andrei Cristian Bădulă, Marian Scarlat, Petre Pascu şi Andrei Udrea au fost reţinuţi de poliţiştii Secţiei 22 din Capitală, după ce ar fi provocat un scandal în mall-ul bucureştean Plaza România, intrând în conflict cu agenţi ai firmei de pază BGS.

Trei complete de judecată diferite ale Judecătoriei sectorului 6 au apreciat că nu se impune arestarea celor cinci bărbaţi, deciziile fiind contestate de procurori la Tribunalul Bucureşti.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, anunţa, în urma scandalului de la mall-ul Plaza, că a dispus Corpului de control al ministerului să facă o anchetă la clubul Dinamo din Braşov, în urma incidentului de la mall-ul Plaza.

Totodată, Corpul de Control al MAI a efectuat un control şi la Poliţia Capitalei privind modul în care se desfăşoară activităţile de asigurare a ordinii şi siguranţei publice, precum şi cele de supraveghere a grupărilor criminale care acţionează în Bucureşti.

În urma verificărilor, s-a cerut declanşarea procedurii cercetării prealabile pentru neglijenţă în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu faţă de subcomisarul Cătălin Adam (coordonatorul intervenţiei), chestorul Lucian Guran (ofiţer aflat la comanda unităţii) şi comisarul şef Constantin Stoian (şeful biroului grupări criminale din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale al Poliţiei Capitalei.

Totodată, MAI a informat că, în ceea ce priveşte controlul de fond desfăşurat la Poliţia Capitalei, activitatea de control nu este finalizată, iar că la momentul stabilirii concluziilor, acestea vor fi anunţate public.

Chestorul principal Marian Tutilescu a fost mutat, în urmă cu aproape trei săptămâni, de la conducerea Poliţiei Capitalei, funcţie pe care a deţinut-o timp de şase ani, în funcţia de director al Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule.

MAI preciza că mutarea în interesul serviciului a chestorului principal Marian Tutilescu pe o altă funcţie în cadrul ministerului nu are nicio legătură cu derularea incidentului de la mall-ul Plaza.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici