IGPR trimite control la IPJ Vaslui. Sunt suspiciuni că se măresc salariile pentru a creşte pensiile

Poliţia Română trimite controlul intern la Inspectoratul de Poliţie al judeţului Vaslui, unde sunt suspiciuni că se cresc artificial salariile unor poliţişti cu puţin timp înainte de pensionare, pentru ca, apoi, aceştia să aibă pensii mai mari.

2428 afișări
Imaginea articolului IGPR trimite control la IPJ Vaslui. Sunt suspiciuni că se măresc salariile pentru a creşte pensiile

IGPR trimite control la IPJ Vaslui. Sunt suspiciuni că se măresc salariile pentru a creşte pensiile

Conducerea Poliţiei Române a transmis, miercuri, că a dispus verificări la IPJ Vaslui, după ce au apărut informaţii privind creşterea salariilor care sunt în prag de pensionare, pentru ca, apoi, să obţină pensii mai mari.

„Având în vedere informaţiile vehiculate în spaţiul public, cu privire la <pensiile poliţiştilor din cadrul I.P.J. Vaslui>, Centrul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să comunice următoarele: Conducerea Poliţiei Române a dispus verificări, prin specialiştii Direcţiei Control Intern, urmând ca în baza verificărilor efectuate, să fie dispuse măsurile legale care se impun”, transmite IGPR.

Jurnaliştii de la vremeanoua.ro au scris că mai ales în ultimul an înainte de pensie poliţiştii îşi rotunjesc salariile folosindu-se de plata pentru ore suplimentare.

„Orele suplimentare se plătesc cu 75% mai mult faţă de orele normale de lucru şi, adunate, măresc salariul unui ofiţer obişnuit, cu aproape 2.000 – 3.000 de lei. Cum pensiile speciale ale poliţiştilor nu se calculează conform principiului contributivităţii, ci doar se face o medie a ultimelor şase luni, iar pensia reprezintă 80% din această valoare, e lesne de înţeles de ce se dă o bătălie pe viaţă şi pe moarte ca pe ultima sută veniturile să se dubleze. În cazul în care intervin aceste ore suplimentare, pensiile urcă de la 6.000 de lei, la 8.000 de lei sau chiar 9.000 de lei în cadrul unui simplu ofiţer, ori 14.000 de lei pentru un comandant”, scriu jurnaliştii de la vremeanoua.ro.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici