FOTO IGSU, bilanţ după furtună: judeţele cele mai afectate, în ultimele 24 de ore, de ploile torenţiale

  • Ploile din ultimele 24 de ore au provocat pagube substanţiale în Bucureşti şi în alte 49 de localităţi din ţară.
  • Două persoane au fost luate de ape, 7 persoane au fost evacuate în Bacău, iar pentru cei 12 muncitori din Vrancea refugiaţi într-o remorcă nu s-a putut interveni peste noapte.
3119 afișări
Imaginea articolului FOTO IGSU, bilanţ după furtună: judeţele cele mai afectate, în ultimele 24 de ore, de ploile torenţiale

Sursă FOTO: ISU Vrancea

În cursul zilei de ieri şi pe timpul nopţii, din cauza precipitaţiilor abundente, s-au înregistrat efecte în 49 localităţi din 18 judeţe (Bacău, Botoşani, Brăila, Buzău, Călăraşi, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Ilfov, Ialomiţa, Iaşi, Hunedoara, Harghita, Neamţ, Sibiu, Teleorman şi Vrancea) şi în municipiul Bucureşti, unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 10 case, 116 curţi, 15 subsoluri/beciuri, de pe 22 străzi, precum şi pentru degajarea unui acoperiş şi a 15 copaci căzuţi pe carosabil/autoturisme, fiind afectate 7 autoturisme.

Două persoane au fost luate de apă (o persoană în localitatea Mănăstirea Caşin, judeţul Bacău - bărbat de aproximativ 70 ani a fost luat de apă, după ce podeţul pe care se afla s-a rupt şi o persoană luată de apă în localitatea Almaş din judeţul Neamţ - a fost găsită de echipajele de intervenţie în stop cardio-respirator, ulterior declarându-se decesul).

În localitatea Nereju din Vrancea, 12 muncitori care efectuau lucrări, au fost surprinşi de creşterea râului şi s-au refugiat într-un vagon remorcă. Pe timpul nopţii nu s-a putut interveni, iar la faţa locului au rămas în supraveghere voluntari şi cadre ISU. Operaţiunele de extragere a persoanelor au fost reluate în această dimineaţă la ora 5.30. Cele 12 persoane nu prezentau probleme medicale.

O altă situaţie deosebită a fost înregistrată în localitatea Mănăstirea Caşin din Bacău, unde 7 persoane au fost evacuate preventiv la rude, cele 6 case în care locuiesc fiind în pericol de a fi inundate de râul Caşin.

De asemenea, circulaţia rutieră a fost temporar afectată pe 3 drumuri naţionale (DN 11/BC, DN11/CV şi DN7/DB) şi 1 drum judeţean (DJ 105 G/SB).

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, au fost înregistrate avarii în 7 localităţi din 3 judeţe (Botoşani, Harghita şi Neamţ), însumând un număr de 5.019 consumatori finali nealimentaţi, avarii care s-au remediat.

În cursul zilei de vineri, pentru avertizarea populaţiei din zonele vizate de vremea rea, au fost transmise 6 mesaje prin sistemul RO-ALERT în judeţele Alba(1), Bacău(1), Cluj(1), Vrancea (2) şi în municipiul Bucureşti(1).

În acest moment sunt intervenţii în desfăşurare ca urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice în judeţele Călăraşi, Bacău şi Vrancea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici