IGSU cere clemenţă, după filmarea secretă timp de 4 ani de la Colectiv: Toată lumea arată cu degetul spre pompieri. Credeţi că ei merită asta?

Reprezentanţii IGSU reacţionează după criticile primite în urma filmării Colectiv şi precizează că salvatorii au fost supuşi unei presiuni publice uriaşe şi sunt acuzaţi pe nedrept de ascunderea unor probe, însă nu trebuie uitate eforturile depuse de pompieri zilnic.

1607 afișări
Imaginea articolului IGSU cere clemenţă, după filmarea secretă timp de 4 ani de la Colectiv: Toată lumea arată cu degetul spre pompieri. Credeţi că ei merită asta?

IGSU, după filmarea Colectiv: Toată lumea arată cu degetul spre pompieri. Credeţi că ei merită asta?

„Toată lumea arată cu degetul spre pompieri! Istoria se repetă în fiecare an! În ultimele zile, salvatorii au fost supuşi unei presiuni publice uriaşe! De ce? Pentru că se contesta public modul lor de intervenţie la incendiul din 30 octombrie 2015 şi sunt acuzaţi pe nedrept de ascunderea unor probe. Să nu uităm eforturile pe care le-au depus şi le depun zilnic pompierii, precum şi miile de vieţi salvate în fiecare an. Şi ei sunt oameni! Îi vedeţi la incendii, inundaţii, cazuri de prim ajutor, accidente, absolut în toate situaţiile în care sunt solicitaţi. Credeţi că ei merită asta?”, se arată pe pagina de Facebook a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

În aceeaşi postare, pompierii sunt indemnaţi să poarte cu demnitate haina militară, să plece în misiuni cu acelaşi curaj şi să îşi respecte scopul în salvarea de vieţi.

„Rămâneţi fideli crezului vostru şi fiţi aproape de oamenii care au nevoie de voi!”, se mai arată în mesaj.

Un filmuleţ publicat recent de jurnaliştii Libertatea arată modul haotic în care au acţionat echipajele ISU, iar Raed Arafat a precizat că nu ştia de existenţa inregistrării. Nici procurorii nu au ştiut de existenţa filmării, pe care ulterior au solicitat-o de la ISU.

În urma vizionării filmului, Parchetul General a trimis procurorilor militari cauza pentru a-i ancheta pe salvatori.

Taguri:
igsu,
colectiv,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici