IGSU: Numărul intervenţiilor din perioada Paştelui, în creştere faţă de anul trecut

Numărul intervenţiilor din perioada Paştelui a crescut uşor faţă de perioada similară a anului trecut, a anunţat marţi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

151 afișări
Imaginea articolului IGSU: Numărul intervenţiilor din perioada Paştelui, în creştere faţă de anul trecut

IGSU: Numărul intervenţiilor din perioada Paştelui, în creştere faţă de anul trecut

Potrivit IGSU, în minivacanţa prilejuită de sărbătorile pascale, zilnic, aproape 5.000 de pompieri cu peste 3.700 de mijloace tehnice au fost la datorie. Răspunsul la urgenţele medicale a fost asigurat prin intermediul celor peste 500 de echipaje SMURD, dintre care peste 320 de echipaje încadrate de pompieri paramedici, 32 unităţi de terapie intensivă mobilă, 73 autospeciale pentru transport personal şi victime multiple, precum şi 120 echipaje pentru descarcerare.

Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul misiunilor din acest an înregistrează o uşoară creştere, astfel că în anul 2023 au fost 5.656, faţă de 5.584 intervenţii în anul 2022.

Majoritatea misiunilor gestionate de pompieri au constat în cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat, peste 80% din numărul total de intervenţii, ceea ce înseamnă 4.688 de astfel de situaţii. De asemenea, pompierii au intervenit pentru stingerea a 269 de incendii, 28 cazuri pentru descarcerarea victimelor accidentelor rutiere, precum şi în alte 671 de misiuni de protejare a comunităţilor.

În cele patru zile, 4.677 persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD, iar alte 23 au fost salvate din incendii sau alte situaţii deosebite.

De asemenea, în perioada 12-17 aprilie, inspectorii de prevenire au derulat 618 controale la nivel naţional, iar neregulile identificate în teren au fost sancţionate cu 1.444 avertismente şi 119 amenzi, în cuantum de peste 700.000 lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici