IGSU: Peste 1.800 de nereguli au fost găsite la clădiri din lista Monumentelor Istorice

Pompierii au descoperit peste 1.800 de nereguli privind securitatea la incendiu în urma controalelor făcute la zeci de clădiri din lista Monumentelor Istorice, fiind date 321 de amenzi de peste 1.300.000 de lei, anunţă, marţi, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

345 afișări
Imaginea articolului IGSU: Peste 1.800 de nereguli au fost găsite la clădiri din lista Monumentelor Istorice

IGSU: Peste 1.800 de nereguli au fost găsite la clădiri din lista Monumentelor Istorice

Potrivit unui comunicat, de la începutul anului pompierii au făcut 2.281 de controale de prevenire la clădirile regăsite în Lista Monumentelor Istorice.

Pe timpul verificărilor, "au fost înlăturate peste 1.800 de nereguli, iar pentru încălcări ale legislaţiei din domeniul apărării împotriva incendiilor au fost aplicate 321 de amenzi, în cuantum de 1.323.503 lei".

Printre neregulile constatate se numără: lipsa iluminatului de securitate pentru evacuare, lucrări de construcţiei fără aviz de securitate la incendiu, căi de evacuare insuficiente ori blocate cu mobilier şi materiale combustibile, neasigurarea echipării construcţiilor cu mijloace de detectare, semnalizare şi alarmare în caz de incendiu.

Cei de la IGSU susţin că rezultatele verificărilor au fost transmise autorităţilor administraţiei publice centrale de resort pentru remediere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici