IGSU şi Raed Arafat cer un raport în urma incendiului mortal de la pensiunea "Ferma Dacilor", judeţul Prahova

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) cere ISU Prahova prezentarea unui raport referitor la controalele făcute la pensiunea "Ferma Dacilor", inclusiv deficienţele constatate şi sancţiunile date, dacă există.

434 afișări
Imaginea articolului IGSU şi Raed Arafat cer un raport în urma incendiului mortal de la pensiunea "Ferma Dacilor", judeţul Prahova

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a cerut ISU Prahova prezentarea unui raport preliminar referitor la controalele efectuate, inclusiv deficienţele constatate şi sancţiunile aplicate, dacă acestea există, precum şi măsurile dispuse pentru remedierea deficienţelor constate la spaţiilor aparţinând pensiunii.

„Acest raport solicitat de altfel şi de şeful DSU, dr. Raed Arafat, va face obiectul unei analize ample, alături de specialişti ai Inspecţiei de Prevenire din cadrul IGSU. Datele prezentate vor contribui la crearea unui imagini obiective asupra activităţilor derulate de ambele părţi, îndatoririle şi obligaţiile aferente fiecărui sector de activitate, în scopul protejării vieţii şi a bunurilor cetăţenilor. Totodată, în cazul în care vor fi constate nereguli sau deficienţe în îndeplinirea atribuţiilor, vor fi dispuse măsurile care se impun”, arată DSU.

Şase victime au fost găsite carbonizate până acum după incendiul devastatator de la pensiunea "Ferma Dacilor", dar căutările continuă.

DNA redeschide dosarul de la ISUJ Prahova, care viza autorizaţia de la Ferma Dacilor, conform unor surse judiciare.

Dosarul DNA ar arăta că ISUJ Prahova ar fi dat în 2019 doar avertismente la Ferma Dacilor, în ciuda neregulilor. Dosarul de corupţie de la ISUJ Prahova a fost clasat pe 21 martie 2023 de către Secţia Militară a DNA, condusă la acea vreme de Liviu Lascu, adus pe funcţie de Crin Bologa.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici