Ilfov: Aproape o tonă de articole pirotehnice descoperite de poliţişti

Poliţiştii din judeţul Ilfov au descoperit şi ridicat aproape o tonă de articole pirotehnice din localităţile Dobroeşti şi Voluntari de la persoane care nu aveau autorizaţie şi ar fi urmat să le vândă publicului larg, transmite vineri IPJ Ilfov.

87 afișări
Imaginea articolului Ilfov: Aproape o tonă de articole pirotehnice descoperite de poliţişti

Ilfov: Aproape o tonă de articole pirotehnice descoperite de poliţişti

Poliţiştii Serviciului Arme, Exploziv şi Substanţe Periculoase, cu sprijinul poliţiştilor oraşelor Pantelimon şi Voluntari, au acţionat pe raza localităţii Dobroeşti şi a oraşului Voluntari, unde au prins două persoane fizice, în timp deţineau fără a fi autorizate, cantitatea totală de 970 de kg (550 kg şi 420 kg) de articole pirotehnice, din categoriile destinate a fi utilizate doar de către pirotehnicieni, potrivit sursei.

Articolele pirotehnice ar fi urmat să fie comercializate către publicul larg.

Poliţiştii de la arme s-au sesizat din oficiu, context în care au deschis două dosare de urmărire penală, în care efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept şi comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni, transmite sursa citată.

„Astfel, până la acest moment, în baza planului de acţiune PIROTEHNIC 2023, la nivelul Inspectoruatului de Poliţie al Judeţului Ilfov, au fost efectuate 26 acţiuni punctuale, 16 percheziţii şi 14 dosare penale, iar cantitatea de articole pirotehnice descoperită şi indisponibilizată este de peste 7,8 tone, în valoare de peste 400.000. de lei”, a mai transmis IPJ Ilfov.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici