Ilie Dragne, administratorul fermei de porci a fiului lui Liviu Dragnea, scapă de acuzaţia principală de complicitate la EVAZIUNE fiscală. Acesta, trimis în judecată "pentru folosirea cu rea credinţă a bunurilor"

Ilie Dragne, administratorul fermei de porci Salcia din Teleorman, unde acţionar majoritar este fiul lui Liviu Dragnea, a fost trimis în judecată, alături de alte 4 persoane. Acesta este judecat pentru folosirea cu rea credinţă a creditului societăţii. Acuzaţia de complicitate la evaziune, clasată.

1083 afișări
Imaginea articolului Ilie Dragne, administratorul fermei de porci a fiului lui Liviu Dragnea, scapă de acuzaţia principală de complicitate la EVAZIUNE fiscală. Acesta, trimis în judecată "pentru folosirea cu rea credinţă a bunurilor"

Ilie Dragne, administratorul fermei de porci a fiului lui Liviu Dragnea, trimis în judecată

Alături de Ilie Dragne au fost trimişi în judecată Ştefan Anton Moroşanu, Dumitru Mişu, Aurelian Voicu şi o altă persoană.

În dosar sunt investigate infracţiuni de evaziune fiscală şi de folosire, cu rea-credinţă, a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu. În luna august, procurorii au făcut 80 de percheziţii, anunşând că 12 firme sunt implicate. Ilie Dragne era acuzat de complicitate la evaziune fiscală, acuzaţia fiind clasată. Acesta a fost trimis în judecată pentru folosirea cu rea credinţă a creditului societăţii.

"Domnul Dragne a dat declaraţie în detaliu. Dumnealui nu a fost în societate când s-a făcut această pretinsă tranzacţie pentru că discutăm de o singură tranzacţie, de o singură plată. Pentru un agent economic, din 2013 până în prezent, înseamnă că a semnat poate mii de acte fiscale, din moment ce numai în anumite acte examinate s-a găsit această factură de 200.000 de lei cred că este de invidiat", a declarat la momentul deschiderii dosarului avocatul lui Ilie Dragne, Maria Vasii.

Administratorul fermei de porci a fiului lui Liviu Dragnea ar putea scăpa de controlul judiciar

Ilie Dragne, administratorul fermei de porci Salcia din Teleorman, unde acţionar majoritar este fiul lui Liviu Dragnea, ar putea scăpa de controlul judiciar dispus în dosarul în care a fost trimis în judecată, după ce Tribunalul a admis cererea de ridicare a măsurii. Hotărârea nu este definitivă.

"Revoca măsură preventiva a controlulului judiciar dispusă faţă de Dragne Ilie Liviu", a decis, miercuri, Tribunalul Bucureşti. Hotărârea nu este definitivă.

Dragne a fost reţinut pe 10 august, iar ulterior procurorul de caz a decis să fie plasat sub control judiciar.

La acel moment, avocatul Maria Vasii a precizat că Ştefan Valentin Dragnea, fiul liderului PSD s-a retras din societatea comercială Salcia la începutul anului, cedând părţile sociale deţinute. Procedura fiind în curs, în august la Registrul Comerţului datele fiind nemodificate, iar Valentin Dragnea deţinea ferma Salcia în proporţie de 90%, iar 10% îi aparţineau administratorului şi directorului general, Ilie Dragne.

În total, 60 de oameni au fost audiaţi, în calitate de martori sau suspecţi, pentru nouă dintre ei fiind dispusă reţinerea. Anchetatorii au stabilit, ulterior, că nu este necesar să ceară arestarea pentru niciunul dintre ei, doar cinci fiind trimişi în judecată.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici