Ilie Sârbu: Bunea Stancu nu a vorbit niciodată cu mine despre ceva legat de minister

Fostul ministru PSD al Agriculturii, Ilie Sârbu, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că nu a discutat niciodată cu liderul PSD Brăila, Bunea Stancu, despre subiecte legate de minister, nefiind la curent nici măcar cu relaţia acestuia cu Ioan Niculae.

273 afișări
Imaginea articolului Ilie Sârbu: Bunea Stancu nu a vorbit niciodată cu mine despre ceva legat de minister

Ilie Sârbu: Bunea Stancu nu a vorbit niciodată cu mine despre ceva legat de minister (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Sârbu a afirmat că preşedintele CJ Brăila, Bunea Stancu, nu l-a solicitat niciodată, în timpul mandatului, pe probleme legate de ministerul Agriculturii.

"Cu mine nu a vorbit niciodată despre probleme legate de minister. Nu a avut oameni din PSD Brăila în sistemul ministerului şi nici nu am vorbit vreodată de probleme legate de subvenţii, nici ale lui, dacă o fi făcut agricultură, nici ale altcuiva. Deci cu atât mai puţin am vorbit cu el despre subvenţiile lui Niculae. Eu nu ştiu nimic din ce au vorbit cei doi (Bunea Stancu şi Ioan Niculae - n.r.), nici nu ştiam de relaţia pe care o aveau", a mai declarat Sârbu.

Vicepreşedintele CJ Brăila, Bunea Stancu, a fost surprins în înregistrări telefonice şi ambientale în timp ce îi spunea lui Ioan Niculae, patronul grupului InterAgro, că a pus în funcţii de conducere persoane la ANM, la RA-APPS sau Rezervele de Stat şi că are putere la miniştrii Bazac, Sârbu, Nica.

Direcţia Naţională Anticorupţie i-a trimis în judecată, miercuri, pe liderul PSD Brăila, Gheorghe Bunea, Ioan Niculae şi directorul Viorel Bărac, de la InterAgro, precum şi pe Gheorghe Teodorescu de la INSOMAR, toţi fiind acuzaţi în legătură cu finanţarea partidelor politice.

Potrivit DNA, în cursul anului 2009, inculpatul Gheorghe Bunea Stancu şi-a folosit influenţa şi autoritatea rezultate din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene Brăila a Partidului Social Democrat (PSD), pentru a obţine, cu încălcarea dispoziţiilor legale ce privesc finanţarea partidelor politice, suma de 1.000.000 euro de la inculpatul Niculae Ioan, patron al SC InterAgro SA, bani ce urmau să fie folosiţi în campania electorală prezidenţială, desfăşurată la sfârşitul anului 2009, pentru susţinerea candidatului PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici