Iliescu, despre incidentul de la simpozion: Prin acest spirit ei au fost factorul activ pe baricade

Fostul preşedinte Ion Iliescu a explicat, joi, incidentul în care a fost implicat Dumitru Dincă, la simpozionul pe tema Revoluţiei, precizând că în aceste întâlniri există întotdeauna evenimente similare, cu protagonişti impulsivi, care au un spirit permanent revoltat, cum au avut şi la Revoluţie.

14 afișări
Imaginea articolului Iliescu, despre incidentul de la simpozion: Prin acest spirit ei au fost factorul activ pe baricade

Iliescu, despre incidentul de la simpozion: Prin acest spirit ei au fost factorul activ pe baricade (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"În asemenea întâlniri de-ale noastre aveam totdeauna asemenea evenimente. Aproape la fiecare întâlnire, la fiecare dezbatere apare câte unul cu spirit din ăsta, mai impulsiv. Astea sunt trăsăturile lor de comportament. Prin asta, prin acest spirit al lor, permanent revoltat, ei au fost sarea şi piperul, factorul activ pe baricade. Ei au fost oamenii care şi-au pus în joc viaţa", a spus Iliescu.

El a precizat că Dincă a fost detanjat de faptul că filmul prezentat la simpozion nu relata nimic despre baricada de la Inter.

"Lui Dincă nu i-a plăcut. A fost prezentat un film sinteză a desfăşurării evenimentelor din 1989, mişcarea de la Timişoara, de la Bucureşti. Ei au fost nemulţumiţi că nu aparea în film momentul baricadei. Un film nu e niciodată complet", a spus Iliescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici