Imagine emoţionantă: Valerie, 16 ani, printre dărâmăturile şcolii ei, cu rochia de bal

Trebuia să absolve anul acesta în clădirea distrusă de bombardamentele ruseşti, iar mătuşa i-a spus povestea pe Facebook.

7633 afișări
Imaginea articolului Imagine emoţionantă: Valerie, 16 ani, printre dărâmăturile şcolii ei, cu rochia de bal

Imagine emoţionantă: Valerie, 16 ani, printr dărâmăturile şcolii ei cu rochia de bal

Roşu, cu un decolteu adânc şi o fustă plină, princiară. Aceasta este rochia pe care Valerie, o tânără ucraineancă de 16 ani, trebuia să o poarte la bal. Şcoala sa, care era situată în Harkov, a fost însă distrusă de bombardamentele ruseşti. Povestea este spusă de mătuşa fetei, Anna Episheva, care acum locuieşte în Toronto, Canada, după cum scrie agenţia de presă Ukraine Ua.

Femeia a postat pe Facebook o fotografie cu fetiţa pregătită pentru petrecerea de sfârşit de şcoală. Rochia este somptuoasă, dar expresia tristă însoţeşte spectacolul sumbru din spatele ei. Din institutul pe care l-a urmat, şi în care ar fi trebuit să-l absolve anul acesta, nu mai rămâne nimic: tavanul a fost rupt complet de explozii, nu există nicio urmă de uşi, cărămizile roşii ale pereţilor sunt expuse, pământul este acoperit de moloz. Ea iese în evidenţă în centrul imaginii.

„Planificaseră petrecerea de absolvire, cumpăraseră hainele şi aşteptau cu nerăbdare ziua cea mare... Apoi au sosit ruşii - scrie Anna Episheva -. Şcoala lui Valerie a fost direct lovită şi distrusă pe 27 februarie 2022 (la trei zile după invazie). Astăzi s-a întors la ceea ce a mai rămas din şcoala ei şi planurile ei de absolvire. Îţi mulţumesc, draga mea Valerie, că eşti puternică şi curajoasă, atât de mândră de tine şi te iubesc atât de mult. Glorie Ucrainei! ".

Pe Twitter circulă şi un videoclip care înfăţişează un grup de băieţi de la aceeaşi şcoală a lui Valerie, dansând pe ritmul unui vals pop.

Spectacolul este o copie tristă şi decolorată a petrecerii grandioase care ar fi trebuit să aibă loc dacă războiul nu ar fi început niciodată. Cu toate acestea, nu lipsesc părinţii „înarmaţi” cu telefoane mobile care filmează scena.

Elevii şcolii nr. 134 din Harkiv şi-au dansat valsul de bal pe fundalul ruinelor.

Grav avariată la câteva zile după invazia pe scară largă a Ucrainei de către #Rusia în februarie, şcoala a devenit ulterior ultimul avanpost pentru ocupanţii ruşi din Harkov.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici