Imagini cu primul lot din Autostrada Sibiu-Piteşti. Porţiunea are o valoare de peste 600 milioane de lei| VIDEO

  • Primul lot din Autostrada Sibiu-Piteşti are o valoare de 613 milioane de lei fără TVA
  • Unele poduri şi viaducte ajung la 40 de metri înălţime
  • Celelalte patru loturi sunt încă blocate de procedurile birocratice, spune Asociaţia Pro Infrastructură
10416 afișări
Imaginea articolului Imagini cu primul lot din Autostrada Sibiu-Piteşti. Porţiunea are o valoare de peste 600 milioane de lei| VIDEO

Sursă foto: ProInfrastructura

Primul lot din Autostrada A1 Sibiu – Piteşti începe să prindă contur, potrivit imaginilor realizate cu drona de Asociaţia Pro Infrastructură. Lucrările au început în luna martie a anului acesta şi au termen de execuţie 3 ani. Lotul are o valoare de 613 milioane de lei fără TVA.

Această parte a Autostrăzii A1 este 13,17 kilometri şi se extinde între Sibiu şi Boiţa. „Deşi este scurt, acest prim lot nu este lipsit de poduri şi viaducte spectaculoase, cele mai mari ajungând la 650 metri lungime şi 30-40 înălţime”, au scris cei de la Pro Infrastructură pe Facebook.

Acesta este cel mai simplu de realizat lot, faţă de următoarele 4 care sunt încă blocate în proceduri birocratice.

„Chiar dacă şantierul a pornit cu dreptul, constructorul (Porr) fiind bine mobilizat, există în continuare probleme birocratice nesoluţionate, cum ar fi porţiunile de pădure care trebuie scoase din circuitul forestier de statul român. Solicităm ministerelor şi agenţiilor implicate să urgenteze această procedură! Restul de patru segmente ale Autostrăzii Sibiu-Piteşti? Sectoarele cele mai dificile dintre Boiţa, Cornetu şi Tigveni sunt în aer, cu studiile geotehnice sumare din anul 2008 necompletate în mod profesionist nici până în prezent”, au mai spus cei de la Pro Infrastructură.

Lucrările sunt realizate de compania Porr Construct SRL.

Proiectul Autostrăzii Sibiu-Piteşti are o lungime de 122,11 km, şi este divizat în 5 secţiuni care traversează judeţele Sibiu, Vâlcea şi Argeş.

Sursă Youtube, User: Asociaţia Pro Infrastructura

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici