Imagini de la locul avalanşei din Munţii Călimani. Trupul turistului mort, recuperat cu ajutorul unui elicopter

Trupul turistului mort în avalanşa din Munţii Călimani este recuperat, luni, cu ajutorul unui elicopter SMURD, în vreme ce persoanele accidentate sunt în drum spre spital, după ce au fost evacuate pe cale terestră de salvamontiştii din Vatra Dornei.

1330 afișări
Imaginea articolului Imagini de la locul avalanşei din Munţii Călimani. Trupul turistului mort, recuperat cu ajutorul unui elicopter

Trupul turistului mort în avalanşa din Munţii Călimani, recuperat cu ajutorul unui elicopter

Un salvamontist din Vatra Dornei şi un salvator SMURD care deserveşte elicopterul de la Târgu Mureş au coborât, luni, cu un troliu, din elicopter, în Munţii Călimani, în zona în care s-a petrecut o avalaşă puternică ce a surprins trei persoane, dintre care una a decedat. Cei doi salvatori au recuperat trupului unui bărbat care a fost surprins, în noaptea de duminică spre luni, de o avalanşă în timp ce se afla cu prietenii lui, la plimbare cu snowmobilele.

Intervenţia a fost dificilă atât din cauza risculului mare de avalanşă cât şi a vântului puternic.

După recuperarea trupului, evacuarea a avut loc tot pe cale aeriană, salvatorii şi victima urmând fiind ridicaţi la bordul aeronavei.

“Trupul a fost recuperat. Elicopterul SMURD urmează să aterizeze în scurt timp pe terenul de sport de la Vatra Dornei”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, şeful Serviciului Salvamont Vatra Dornei, Petrică Ariciuc.

Salvamontiştii au reuşit să evacueze şi celelalte două persoane surprinse de avalanşă, cei doi răniţi fiind preluaţi de echipajele Salvamont din Mureş şi Hargita şi coborâţi din Masivul Călimani prin zona Lunca Bradului.

Persoanele rănite au fost transportate de slavamotişti până la baza muntelui şi acolo au fost predate ambulanţelor pentru a fi transporate la Spitalul din Târgu Mureş.

Conform şeful Serviciului Salvamont Vatra Dornei, Petrică Ariciuc, zona în care s-a produs avalanşa - Negoiu – Pietrosu este cea în care pe 1 decembrie 2017 alte trei persoane au fost suprinse de avalanşă în timp ce încercau să arboreze drapelul României. Atunci doi salvamotişti voluntari şi-au pierdut viaţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici