Imagini de la Ziua Porţilor Deschise organizată de Guvern la vila Dante - GALERIE FOTO

Guvernul organizează astăzi, odată cu referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu, Ziua Porţilor Deschise la vila Dante din Bucureşti. Publicul poate vizita vila între orele 10:00 - 20:00.

2844 afișări
Imaginea articolului Imagini de la Ziua Porţilor Deschise organizată de Guvern la vila Dante - GALERIE FOTO

Imagini de la Ziua Porţilor Deschise organizată de Guvern la vila Dante (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

Guvernul a anunţat, duminică, organizarea Zilei Porţilor Deschise la vila Dante odată cu referendumul în care se decide demiterea sau rămânerea în funcţie a preşedintelui suspendat Traian Băsescu.

GALERIE FOTO

"Din dorinţa de a asigura transparenţă, RA-APPS, prin intermediul Secretariatului General al Guvernului, a stabilit ca ziua de duminică, 29 iulie 2012, să fie Ziua Porţilor Deschise la vila Dante", se arată într-un comunicat al Executivului.

Campania electorală pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu s-a încheiat sămbătă dimineaţă la ora 07:00.

Miercuri, premierul Victor Ponta a luat mai mulţi jurnalişti acreditaţi la Palatul Victoria şi a mers cu ei la Vila Dante a RA-APPS, unde le-a spus că are date că acest imobil a fost pregătit, cu reparaţii din bani publici de peste un milion euro, ca viitoare locuinţă a lui Traian Băsescu la finele mandatului.

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat, joi, că va face o plângere penală împotriva premierului Victor Ponta, considerând că acesta trebuie să răspundă în faţa legii pentru afirmaţiile că ar fi cerut să fie renovată Vila Dante pentru a o folosi după încetarea mandatului. Băsescu a precizat că nu a făcut nicio solicitare legată de Vila Dante nici în timpul Guvernului Boc şi nici în timpul Guvernului Ponta, menţionând că nici Victor Ponta nu a putut prezenta un document scris în acest sens.

Conducerea RA-APPS a transmis Guvernului o adresă în care susţine că mobilierul de la Vila Dante a fost achiziţionat special pentru o reşedinţă de locuit, nu pentru o vilă de protocol, şi că urma ca, în 2014, să fie adoptată o hotărâre prin care imobilul să fie atribuit "unui fost şef de stat".

Conducerea Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat a transmis Guvernului o nouă adresă privind Vila Dante, în care susţine că destinaţia fiecărei camere şi mobilierul necesar au fost stabilite, în perioada aprilie-decembrie 2011, "exclusiv de către constructor şi Administraţia Prezidenţială".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici