Imaginile masacrului Hamas din 7 octombrie pe care nici măcar Biden nu le-a văzut

Un montaj de 45 de minute cu videoclipuri filmate de militanţii Hamas a fost proiectat la consulatul israelian din New York, în imagini apar 138 de cadavre, inclusiv ale unor nou-născuţi.

877 afișări
Imaginea articolului Imaginile masacrului Hamas din 7 octombrie pe care nici măcar Biden nu le-a văzut

Imaginile masacrului Hamas din 7 octombrie pe care nici măcar Biden nu le-a văzut

„Cel mai înalt politician al guvernului american care a văzut acest videoclip este secretarul de stat Antony Blinken. Din câte ştiu eu, preşedintele Biden nu a văzut-o”, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Jonathan Cornicus, reporterilor prin zoom de la Ierusalim.

La consulatul Israelului din New York, aproximativ 30 de jurnalişti au participat aseară la o proiecţie privată a videoclipului de 45 de minute cu atacul Hamas din 7 octombrie, acelaşi pe care autorităţile israeliene l-a arătat unei duzini de reporteri la Ierusalim şi au decis să îl arate în aproximativ 70 de proiecţii private, în diferite părţi ale lumii, în zilele următoare.

Imaginile nu au fost difuzate online pentru a nu supăra şi mai mult familiile victimelor şi ale ostaticilor. Jurnaliştilor li s-a cerut să lase telefoanele mobile şi orice echipament electronic afară. Vizionarea a fost urmată de un briefing cu Cornicus, care a explicat că Israelul a programat aceste proiecţii pentru şefi de stat, diplomaţi, mass-media, influenceri.

Filmul este un montaj de videoclipuri filmate de terorişii Hamas pentru a se lăuda cu faptele lor. În total, sunt imagini cu 138 de cadavre, inclusiv cele ale unor sugari şi copii. Videoclipul precizează că este vorba de 10% din totalul victimelor.

Într-unul dintre clipuri, filmat în Kibbutz Be'er, doi copii sunt ascunşi de tatăl lor într-un adăpost, dar un militant aruncă o grenadă înăuntru, tatăl moare. Acum, acei copii ar trebui să fie printre ostatici. „Itay, cred că vom muri”, îi spune unul dintre ei fratelui său. Printre ostatici se afla 30 de copii, inclusiv un bebelus care avea doar 10 luni, a spus Cornicus.

În Los Angeles, filmul a fost vizionat cu o zi înainte de a fi prezentat la New York, la o proiecţie organizată de actriţa „Wonder Woman”, Gal Gadot, la Muzeul Toleranţei.

La New York, strada pe care se află consulatul israelian, între Second Avenue şi 42nd Street, lângă Grand Central, a fost izolată aseară. În acelaşi timp, mii de manifestanţi pro-palestinieni au manifestat între străzile 34 şi 42, cerând o încetare a focului între Israel şi Hamas, în cadrul uneia dintre cele mai mari demonstraţii de la New York din ultimele săptămâni.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici