Îmbrăcăminte, hrană şi transport gratuit, timp de 3 luni, pentru cei care ies din închisoare. Proiect depus de mai mulţi parlamentari PSD şi PNL

Mai mulţi parlamentari PSD, dar şi PNL, au depus, un proiect de lege potrivit căruia persoanele „vulnerabile” care ies din închisoare ar urma să primească îmbrăcăminte, un loc într-un adăpost, o indemnizaţie de hrană şi bilete gratuite pentru mijliacele de transport în comun, timp de trei luni.

4140 afişări
Imaginea articolului Îmbrăcăminte, hrană şi transport gratuit, timp de 3 luni, pentru cei care ies din închisoare. Proiect depus de mai mulţi parlamentari PSD şi PNL

Îmbrăcăminte, hrană şi transport gratuit, timp de 3 luni, pentru cei care ies din închisoare. Proiect depus de mai mulţi parlamentari PSD şi PNL

„Persoanele identificate în urma raportului întocmit de către ofiţerul de probaţiune ca fiind vulnerabile sau persoanele care fac parte dintr-o categorie defavorizată, conform Legii 292/2011, beneficiază de următoarele facilităţi din momentul eliberării: ajutoare în natură - încălţăminte, îmbrăcăminte, medicamente, după caz, acordate la ieşire de către locul de detenţie; un loc temporar, pe o perioada de trei luni, într-un centru pentru persoane fără adăpost, acolo unde este cazul: masă acordată la cantina socială sau o alocaţie de hrană, pe o durată de trei luni, pe raza judeţului în care persoana liberată domiciliază sau îşi are reşedinţa; bilete sau legitimaţii gratuite pe mijloacele de transport în comun urban şi interurban, timp de trei luni”, potrivit proiectului pentru completarea Legii nr.254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal.

Deputatul PSD Florin Manole, unui dintre iniţiatorii proiectului de lege, a declarat că acest proiect este important pentru deţinuţii care provin din mediile defavorizate şi că prin măsurile propuse poate fi prevenită o recidivă.

"Principalele motivaţii pentru a susţine acest proiect de lege sunt sociale, mai ales că există deţinuţi care vin din medii defavorizate, care sunt foarte săraci şi care în prima zi în care ies din penitenciar nu au nicio alternativă, nici ce să mănânce, nici unde să lucreze, nici cum să îşi găsească un loc de muncă. Deci pentru ei, ce putem să presupunem, este că prima alternativă este se întoarcă în penitenciar cu o recidivă. Ca să preîntâmpinăm asta trebuie să găsim nişte măsuri sociale astfel încât ei să primească timp de trei luni un ajutor minimal", a precizat Florin Manole.

Proiectul de lege a fost semnat de mai mulţi parlamentari PSD, precum şi de aleşi liberali – Valeria Schelean, Vasile Varga, Gabriel Andronache şi Ioan Cupşa.

Senatul este prima cameră sesizată.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici