IML Craiova: Afecţiunile lui Gorbunov nu puteau fi tratate în reţeaua ANP

Serghei Gorbunov, suspect în cazul jafului armat de la o casă de schimb valutar din Braşov, a fost diagnosticat cu "subatacuri de glaucom cu unghi închis şi rectocolită ulcero-hemoragică", afecţiuni ce nu puteau fi tratate în reţeaua sanitară a ANP, potrivit unui document întocmit la IML Craiova.

68 afișări
Imaginea articolului IML Craiova: Afecţiunile lui Gorbunov nu puteau fi tratate în reţeaua ANP

IML Craiova: Afecţiunile lui Gorbunov nu puteau fi tratate în reţeaua ANP (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit raportului de expertiză medico-legală întocmit de medicii Institutului de Medicină Legală Craiova, Serghei Gorbunov, principalul suspect în cazul jafului armat de la o casă de schimb valutar din Braşov, a fost diagnosticat cu "subatacuri de glaucom cu unghi închis şi rectocolită ulcero-hemoragică".

Aşa cum reiese din adresa IML Craiova înaintată Penitenciarului de Maximă Siguranţă în data de 25 februarie 2008, afecţiunile de care suferă Serghei Gorbunov nu pot fi tratate în reţeaua sanitară a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

"Acesta (Serghei Gorbunov – n. r.) prezină diagnosticul: subatacuri de glaucom cu unghi închis. Rectocolită ulcero-hemoragică. Afecţiunile de care suferă nu pot fi tratate în reţeaua sanitară a ANP, necesitând aşa cum rezultă din examenul oftalmologic, intervenţie chirurgicală de urgenţă, care nu poate fi efectuată decât în reţeaua sanitară a Ministerului Sănătăţii. Această intervenţie chirurgicală necesită internare de maxim 1-2 săptămâni şi ulterior perioadă postoperatorie. Opinăm fie pentru întreruperea executării pedepsei pentru o perioada de 2-3 luni în care este inclusă şi refacerea post operatorie, fie internare sub pază pentru efectuarea intervenţiei chirurgicale, după care cazul va fi reevaluat", se arată în adresa nr. 9/A1C7, din 25 februarie 2008, a Institutului de Medicină Legală Craiova.

Citeşte şi:

IPJ Braşov: Serghei Gorbunov, suspect în cazul asasinatului (Video)

Braşov: Doi morţi şi un rănit, în urma unui atac armat la o casă de schimb

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici