Imobilele RAAPPS se vor vinde doar prin licitaţie, nu şi prin negociere

Comisia juridică a Senatului a aprobat, marţi, cererea preşedintelui de reexaminare legii privind vânzarea imobilelor RAAPPS, stabilind că acestea pot fi cumpărate numai prin licitaţie, nu şi prin negociere.

2 afișări
Imaginea articolului Imobilele RAAPPS se vor vinde doar prin licitaţie, nu şi prin negociere

Imobilele RAAPPS se vor vinde doar prin licitaţie, nu şi prin negociere (Sursa: Mediafax Foto)

Senatorii jurişti au analizat cererea de reexaminare a preşedintelui României asupra proiectui de lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 28/2007 pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr.19/2002 privind unele măsuri pentru constituirea şi utilizarea fondului locativ de protocol, proprietate publică a statului şi pentru vânzarea unor imobile, proprietate privată a statului, aflate în administrarea Regiei Autonome “Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat”.

Legea criticată de şeful statului pevede că “vânzarea imobilelor se realizează prin licitaţie sau, după caz, prin negociere directă, în condiţiile legislaţiei în vigoare”.

Comisia juridică a modificat aceste articol, astfel încât vânzarea imobilelor RAAPPS “se realizează prin licitaţie, în condiţiile legislaţiei în vigoare”.

În cererea de reexaminare, preşedintele arată că licitaţia trebuie să rămână singura formă de înstrăinare a bunurilor imobile respective, fiind o “puternică garanţie anticorupţie şi singura cale de acces a publicului la cumpărarea acelor imobile”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici