Impozite crescute cu până la 500%, la Constanţa, pentru terenurile şi clădirile lăsate în paragină

Impozitele pe clădirile şi terenurile lăsate în paragină în Constanţa au crescut cu până la 500 la sută, printr-o decizie a consilierilor locali ai oraşului, care încearcă, în acest fel, să îi determine pe proprietari să le reabiliteze, deoarece „aduc prejudicii de imagine oraşului”.

249 afișări
Imaginea articolului  Impozite crescute cu până la 500%, la Constanţa, pentru terenurile şi clădirile lăsate în paragină

Impozite crescute cu până la 500%, la Constanţa, pentru terenurile şi clădirile lăsate în paragină

Consiliul Local Municipal Constanţa a aprobat, vineri, mai multe proiecte de hotărâre privind supraimpozitarea unor clădiri sau terenuri aflate în paragină. Aleşii locali au votat majorarea cu 500 la sută a impozitului pentru cinci clădiri situate în municipiul Constanţa.

Primarul Decebal Făgădău susţine că orice ruină aduce prejudicii de imagine oraşului, iar aceste decizii vor continua dacă nu se iau măsuri.

„Am avut pe ordinea de zi pachetul de proiecte ce majorează impozitul pentru cei ce nu îşi îngrijesc proprietăţile, fie că vorbim despre clădiri, fie că vorbim despre terenuri”, a declarat primarul Decebal Făgădău, într-o conferinţă de presă susţinută la finalul şedinţei de Consiliu Local, precizând că supraimpozitarea, cu 300 la sută, a fost aplicată şi în cazul unui teren lăsat de izbelişte de proprietar.

Este a doua oară în acest an când consilierii locali constănţeni iau o astfel de măsură după ce, în luna aprilie, supraimpozitarea s-a aplicat în cazul altor 22 de clădiri.

„Vom veni din ce în ce mai des în faţa Consiliului Local cu aceste măsuri. Ba mai mult, mi-aş dori ca legislaţia să ne dea şi mai multe competenţe, astfel încât să fim mai fermi, pentru că imaginea de ansamblu a oraşului suferă. Toată lumea este nemulţumită dar nu ştie că, în realitate, cele mai multe proprietăţi, fie că vorbim de terenuri, fie că vorbim despre clădiri, aparţin unor proprietari privaţi. Tocmai de aceea îi vom sancţiona pe toţi până când vor igieniza, vor aduce în stare corespunzătoare imobilele, sau vor vinde”, a mai declarat primarul Constanţei.

Mai mulţi proprietari de imobile sau terenuri au fost notificaţi încă de anul trecut asupra faptului că dacă nu vor lua măsuri vor fi supraimpozitaţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici