În Borodianka se caută gropi comune: „E mai rău decât la Bucea”

  • La 50 de kilometri de Kiev, la Borodianka, un alt sat distrus: sunt peste 200 de morţi încă sub dărâmături, în grădini sau în pivniţe.
  • La Borodianka, 300 de câini au murit, după ce au stat timp de o lună fără apă şi hrană, iar tot aici, ruşii au tras cu tancul într-un cameraman.
  • Masacre similare celui de la Bucea ar mai fi avut loc în oraşele din jurul Harkov şi Cernihiv.
1694 afișări
Imaginea articolului În Borodianka se caută gropi comune: „E mai rău decât la Bucea”

În Borodianka se caută gropi comune: „E mai rău decât la Bucea”

Ororile de la Borodianka ar fi şi mai mari decât la Bucea. Este o altă zonă tocmai abandonată de armata rusă. Sunt grupuri de vile şi nişte magazii lovite de bombe şi arse complet. 

În satele din jurul Kievului apar semne de tortură asupra civililor, iar liderii din guvernul Zelenski susţin că au fost identificate atrocităţi în Borodianka, la aproximativ 20 de kilometri nord-est de Bucea şi la aproximativ 50 de capitală.

„Majoritatea clădirilor au fost distruse, estimăm că mai sunt 200 de morţi sub dărâmături, în pivniţe şi în grădini. Zona noastră a fost prima ocupată de trupele ruse pe 24 februarie, când au mărşăluit spre Kiev, şi a fost eliberată abia duminica trecută. Ca şi în Bucea, căutăm gropi comune”, spune primarul din Borodianka, Georgii Erko.

Preşedintele Zelenski a vorbit despre asta, ieri, în discursul său la Naţiunile Unite.

La Borodianka, 300 de câini au murit într-un adăpost, după ce n-au avut apă şi mâncare

Zona a fost atacată de la începutul războiului de ruşi. La începutul lunii martie, în prima săptămână de invazie, un tanc rusesc a tras nemilos asupra unui cameraman care filma o clădire în flăcări.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici