În dimineţile de 5 şi 6 mai va putea fi observat, cu ochiul liber, praf din coada cometei Halley

  • În dimineţile de 5 şi 6 mai se vor putea vedea mai mulţi meteori decât de obicei
  • Acest fenomen are loc pentru că este la maxim curentul eta Aquaride
  • În fiecare an, în această perioadă, planeta noastră se apropie de traiectoria cometei, anunţă Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”
1201 afișări
Imaginea articolului În dimineţile de 5 şi 6 mai va putea fi observat, cu ochiul liber, praf din coada cometei Halley

Sursa foto: Profimedia

„Meteorii din acest curent provin din coada cometei Halley, fiind pe orbită în jurul Soarelui. În fiecare an, în această perioadă, planeta noastră se apropie de traiectoria cometei, în atmosferă intrând mici particule de praf, care la frecarea cu aerul produc senzaţia de „stea căzătoare”, au scris reprezentanţii Observatorului pe pagina de Facebook.

Aşadar, dacă doriţi să vedeţi praf din coada cometei Halley tot ce trebuie să faceţi este să priviţi cerul cu ochiul liber, în jurul orelor 2 - 3, până dimineaţă. Reprezentanţii Observatorului spun că „nu contează direcţia în care priviţi, alegeţi o direcţie care să nu fie lângă Lună”.

„Se vor vedea doar câţiva meteori pe oră, destul de rapizi, vizibili doar o fracţiune de secundă. Sunt puţini, mai ales din cauza Lunii, pentru că în teorie ar trebui să se vadă 10-20. Puţini dar preţioşi pentru că provin din coada unei comete celebre”, a mai transmis Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici