În plin val Omicron, rapelul cu serul Johnson & Johnson are o eficacitate de 85% în prevenirea spitalizării

Doza de rapel a vaccinului Johnson & Johnson are o eficacitate de 85% în prevenirea spitalizării, în timpul valului Omicron, arată un studiu făcut în Africa de Sud.

5162 afișări
Imaginea articolului În plin val Omicron, rapelul cu serul Johnson & Johnson are o eficacitate de 85% în prevenirea spitalizării

Şeful Consiliului de Cercetare Medicală din Africa de Sud (SAMRC), Glenda Gray, a prezentat, vineri, concluziile unui studiu al SAMRC despre cel de-al patrulea val COVID-19, care a fost determinat de noua variantă Omicron, scrie Reuters.

„Am văzut o eficacitate a vaccinului de 85% şi am observat că eficacitatea se menţine timp de până la două luni", a spus ea: „suntem foarte fericiţi să raportăm niveluri ridicate de eficacitate a vaccinului împotriva Omicron".

Studiul a implicat 477.234 de lucrători din domeniul sănătăţii, toţi vaccinaţi cu vaccinul J&J, dintre care 236.000 - aproximativ jumătate - au primit doza de rapel J&J.

Studiul a analizat spitalizările în rândul acelor lucrători din domeniul Sănătăţii care fuseseră infectaţi în timpul celui de-al patrulea val şi a constatat că doza de rapel a redus spitalizările cu 63% în primele două săptămâni de la administrare, ajungând apoi la 85%, timp de una până la două luni.

Autorităţile sud-africane au menţinut până acum preferinţa pentru vaccinul Pfizer, administrând 21 de milioane de doze, de trei ori mai multe decât cele aproximativ 7 milioane de doze de J&J.

Logistic, însă, este de preferat vaccinul J&J.

Un studiu separat realizat vineri de Institutul Naţional pentru Boli Transmisibile din Africa de Sud (NICD) a sugerat că Omicron ar putea provoca boli mai puţin grave decât variantele anterioare, chiar şi în rândul persoanelor nevaccinate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici