În weekend se schiază pe Valea Prahovei

Ninsoarea care a căzut pe Valea Prahovei în noaptea de joi spre vineri a refăcut stratul de zăpadă de pe pârtiile din staţiunile din zonă, după ce, în ultimele două săptămâni, unele dintre acestea deveniseră impracticabile din cauza temperaturilor ridicate care au dus la topirea zăpezii.

105 afișări
Imaginea articolului În weekend se schiază pe Valea Prahovei

Ninsoarea de joi spre vineri a refăcut pârtiile de schi de pe Valea Prahovei

Cele mai multe dintre pârtiile din staţiunile de pe Valea Prahovei sunt încă bune pentru practicarea sporturilor de iarnă, ninsoarea din noaptea de joi spre vineri refăcând stratul de zăpadă care, la altitudini mari, atinge 50 de centimetri.

Cu toate că temperaturile ridicate înregistrate în ultima perioadă au dus la topirea zăpezii de pe pârtii, făcând ca unele dintre acestea să devină impracticabile total sau pe unele porţiuni, zăpada căzută în ultimele ore a refăcut parţial stratul de pe pârtii.

Potrivit salvamontistului Alex Bârţoiu, în staţiunea Azuga, se poate schia în condiţii bune pe pârtiile Sorica şi Cazacu, dar şi pe pârtia Sorica Sud, care week-end-ul trecut a fost impracticabilă din cauza topirii zăpezii. Bârţoiu a declarat că zăpada căzută noaptea trecută a refăcut stratul de zăpadă, iar vineri toate instalaţiile de transport pe cablu din staţiune au funcţionat normal. La Azuga, rămâne impracticabilă pârtia La Stână.

Şi pe pârtia Kalinderu din Buşteni se poate schia, stratul de zăpadă ajungând la 30 de centimetri. Administratorul pârtiei, Ion Vasilescu, a declarat că în urma ninsorii din noaptea de joi spre vineri s-a aşternut un strat de zece centimetri şi, în plus, administraţia pârtiei a întins şi bătut zăpada de rezervă, astfel încât întreaga suprafaţă a pârtiei este acoperită cu un strat de zăpadă de aproximativ 30 de centimetri. Vasilescu a precizat că şi sâmbătă şi duminică pe pârtia din Buşteni se va putea schia în condiţii bune.

La Sinaia, se schiază pe pârtia de mare altitudine Valea Dorului, situată la 2.000 de metri, dar şi pe pârtia Carp, între 2.000 de metri şi altitudinea de 1.500 de metri, pe ambele pârtii stratul de zăpadă fiind cuprins între 40 şi 50 de centimetri, a declarat pentru MEDIAFAX şeful Salvamont Sinaia, Nae Cojanu.

În toate cele trei staţiuni, în cursul zilei de vineri instalaţiile de transport pe cablu au funcţionat normal, însă administratorii acestora spun că, în situaţia în care vântul va bate cu putere, telecabinele vor fi oprite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici