Înainte de campanie, un deputat PSD propune neimpozitarea salariilor preoţilor. Toate taxele şi impozitele de care sunt scutite cultele în România

Preoţii şi personalul neclerical ar putea fi scutiţi de pe plata impozitului pe venit de 16% începând de anul viitor. Propunerea legislativă îi aparţine deputatului PSD Andrei-Valentin Sava, fost PDL, care susţine că a venit cu această idee după consultările pe care le-a avut cu locuitorii din Ploieşti, oraşul pe care îl reprezintă în Parlament.

319 afișări
Imaginea articolului Înainte de campanie, un deputat PSD propune neimpozitarea salariilor preoţilor. Toate taxele şi impozitele de care sunt scutite cultele în România

Înainte de campanie, un deputat PSD propune neimpozitarea salariilor preoţilor. Toate taxele şi impozitele de care sunt scutite cultele în România (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

"Această idee este rodul consultărilor pe care le-am avut cu oamenii din Ploieşti", a declarat pentru gândul deputatul PSD. "Este o recunoaştere a rolului social pe care îl are Biserica", ne-a mai explicat el.

Sprijinirea Bisericii, un cost mic raportat cu serviciile făcute comunităţii

Deputatul PSD susţine că nu a realizat, până în momentul de faţă, o estimare a impactului bugetar pe care iniţiva sa ar putea să îl aibă, dar că atunci când vine vorba despre lucrurile bisericeşti preţul nu contează.

"Cred că atunci când vorbim de sprijinirea Bisericii impactul bugetar nu este foarte important", a mai declarat Sava pentru gândul. "Este un preţ foate mic raportat la serviciile pe care personalul clerical le oferă pentru comunitate", a mai continuat el.

"În România sunt peste 400 de aşezăminte social-filantropice", ne-a explicat deputatul PSD spunând că astfel de aşezăminte sunt foarte importante pentru societatea din România având în vedere faptul că "oferă consiliere şi sprijin copiilor, bătrânilor, victimelor traficului de persoane şi violenţei de familie".

"Este o recunoaştere a rolului social pe care îl are Biserica", susţine iniţiatorul proiectului de lege. "Vorbim aici de nişte oameni care oferă un sprijin necondiţionat şi care se implică în viaţa oamenilor din primele momente ale vieţii până în ultimele momente ale vieţii. Mai ales în vremurile grele reprezintă adevăratul sprijin", ne spune Sava.

"Aceşti oameni care fac parte din cler duc o viaţă plină de sacrificii", susţine deputatul.

Citeşte continuarea materialului pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici