Încă doi copii sunt suspecţi de hepatita „misterioasă”

Alţi doi copii din România, judeţul Sibiu, sunt suspecţi de infecţie cu hepatită a cărei cauză nu se cunoaşte.

435 afișări
Imaginea articolului Încă doi copii sunt suspecţi de hepatita „misterioasă”

Alţi doi copii sunt suspecţi de hepatita „misterioasă”

Simona Berariu, purtător de cuvânt al DSP Sibiu, a declarat pentru MEDIAFAX. că este vorba despre o fată de 10 ani şi un băiat de 16 ani din Sibiu.

Cei doi sunt suspecţi de hepatită de origine necunoscută.

Fata a fost internată pe 19 aprilie şi externată în 21. Este posiubil să aibă hepatită toxică şi a urmat tratament pentru paraziţi intestinali. Acum aşteaptă rezultatul pentru markeri de hepatită E.

Băiatul a fost internat în 26 aprilie şi este încă în spital, în stare staţionară.

Mai mulţi copii cu vârste între o lună şi 16 ani s-au îmbolnăvit în lume de hepatită acută severă „misterioasă”, respectiv virusurile care provoacă această boală nu au fost identificate. 14 ţări au înregistrat până acum cazuri, cele mai multe fiind în Regatul Unit. A fost un caz şi în România, iar joi Ministerul Sănătăţii informa că s-au înregistrat alte două cazuri suspecte, fiind vorba despre doi copii „aflaţi în îngrijire”.

Conform acesteia, cei doi copii nu sunt din Bucureşti şi au 8 luni, respectiv 10 ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici