Încă o interdicţie a intrat astăzi în vigoare în Rusia. Ordinul, semnat de FSB

Ordinul Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB - continuatoarea fostei KGB) care impune interzicerea discuţiilor publice pe probleme militare din Rusia intră astăzi în vigoare.

13838 afișări
Imaginea articolului Încă o interdicţie a intrat astăzi în vigoare în Rusia. Ordinul, semnat de FSB

Încă o interdicţie a intrat astăzi în vigoare în Rusia. Ordinul, semnat de FSB

Informaţia a fost anunţată de Moscow Times. Ordinul, întins pe 60 de puncte, enumeră informaţii care nu sunt clasificate drept secret de stat, dar care „pot fi folosite de state, organizaţii şi cetăţeni străini împotriva securităţii Rusiei”.

Subiectele interzise includ structura şi dimensiunea Forţelor Armate Ruse, armele, desfăşurarea trupelor, moralul şi pregătirea, precum şi crimele comise de membrii Forţelor Armate Ruse.

Nici măcar chestiunile de mobilizare şi apărare civilă nu pot fi discutate în mod deschis, precum şi evaluările şi prognozele privind situaţia militară şi strategică a Rusiei.

Potrivit activiştilor, interdicţia va împiedica efectiv publicul să afle informaţii cruciale despre conflictul aflat în curs de derulare din Ucraina şi despre situaţia soldaţilor care luptă acolo.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici