Încă o rectificare bugetară la Primăria Capitalei: Buget tăiat la Administraţia Străzilor, bani mai mulţi la subvenţii

Consilierii generali ai Capitalei se întrunesc, marţi, în şedinţă extraordinară, pe ordinea de zi figurând un proiect de rectificare bugetară care prevede tăierea a 181 de milioane lei din bugetul Administraţiei Străzilor şi creşterea cu 200 de milioane de lei subvenţiilor la transportul în comun.

850 afișări
Imaginea articolului Încă o rectificare bugetară la Primăria Capitalei: Buget tăiat la Administraţia Străzilor, bani mai mulţi la subvenţii

Încă o rectificare bugetară la Primăria Capitalei: Buget tăiat la Administraţia Străzilor, bani mai mulţi la subvenţii

Potrivit proiectului de rectificare bugetară, Bugetul Administraţiei Străzilor scade cu 181 milioane lei, de la 336 milioane de lei la 155 milioane lei. La capitolul "Străzi", sumele scad cu 136 milioane lei, printre proiectele vizate numărându-se modernizarea Pieţei Eroii Revoluţiei sau penetraţia Splaiul Independenţei - Ciurel - Autostrada Bucureşti-Piteşti.

Totodată, este prevăzută în proiect reducerea cu 24 de milioane de lei a sumelor destinate capitolului "Reducerea şi controlul poluării". Bugetul RADET este, de asemenea, redus cu 10,4 milioane lei şi sunt tăiaţi bani, aproximativ 47 milioane de lei, şi de la Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.

Proiectul de rectificare bugetară prevede şi o tăiere a bugetului Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Capitalei cu 41 milioane lei.

Sunt tăiaţi două milioane de lei şi de la Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, la capitolul Construcţii.

Pe de altă parte, cresc subvenţiile pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif la energie termică cu 314 milioane de lei, de la 477 de milioane de lei la aproape 792 de milioane de lei, dar şi subvenţiile pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif la transportul în comun cu 200 de milioane de lei, de la 564 de miloane de lei la 764 milioane lei.

Şi bugetul Administraţiei Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) este majorat cu 14,5 milioane lei.

Noul proiect de rectificare bugetară este discutat de consilierii generali ai Capitalei în şedinţa extraordinară de marţi, de la ora 11.00.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici