Încă trei cazuri de gripă AH1N1, confirmate la Timişoara

Institutul Cantacuzino a confirmat infectarea cu virusul gripal AH1N1 în cazul a trei din cinci pacienţi internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara pentru că prezentau simptomele bolii, cazurile fiind depistate în urma unei alerte primite prin rețeaua europeană.

74 afișări
Imaginea articolului Încă trei cazuri de gripă AH1N1, confirmate la Timişoara

Încă trei cazuri de gripă AH1N1, confirmate la Timişoara (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Ministerul Sănătăţii a informat joi, că cei trei sunt membrii unei familii care a călătorit în acelaşi avion cu un bolnav dintr-o altă ţară europeană.

Reţeaua de alertă europeană a comunicat autorităţilor române existenţa, în România, a cinci contacţi ai cetăţeanului străin infectat, pe care rețeaua naţională de supraveghere a bolilor transmisibile i-a identificat şi consultat. După ce medicii au constatat că unul dintre contacţi prezenta simptome respiratorii, s-au recoltat probe întregii familii.

În prezent, pacienții sunt internați în Spitalul de Boli Infecțioase "Victor Babeș" din Timișoara, sub tratament cu medicamente antivirale.

Conform procedurilor, autoritățile sanitare au demarat investigația epidemiologică.

Numărul cazurilor de infectare cu virusul gripal A/H1N1, înregistrate pe teritoriul României, se ridică la 22.

Cele cinci persoane au sosit, la sfârşitul săptămânii trecute, din Statele Unite ale Americii şi au călătorit în avion cu un copil diagnosticat cu virusul AH1N1. Pentru că s-au simţit rău, cele cinci persoane s-au prezentat la spitalul din Reşiţa, judeţul Caraş-Severin, de unde medicii le-au trimis la Timişoara pentru analize mai complexe.

La Timişoara, au fost înregistrate, până acum, două cazuri de îmbolnăvire cu noua gripă, la o fetiţă care a sosit de pe continentul nord-american şi la un bărbat care a călătorit în acelaşi avion cu ea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici