Încă un deces din cauza gripei A/H1N1. O femeie însărcinată a murit la Ploieşti

Femeia din Ploieşti însărcinată în şapte luni, diagnosticată cu gripă A/H1N1 şi al cărei copil a murit la naştere, la maternitatea din Ploieşti, a murit, marţi, în unitatea medicală.

58 afișări
Imaginea articolului Încă un deces din cauza gripei A/H1N1. O femeie însărcinată a murit la Ploieşti

Încă un deces din cauza gripei A/H1N1. O femeie însărcinată a murit la Ploieşti (Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Tânăra, în vârstă de 23 de ani, a decedat marţi, în jurul orei 10.30, au declarat surse medicale din Spitalul de Obstetrică - Ginelocologie din Ploieşti, unde era internată pacienta.

Femeia era internată de miercurea trecută şi mai stătuse în salon cu o altă pacientă care nu era gravidă, fiind mutată din acel salon după o zi, în momentul în care au apărut primele semne ale gripei A/H1N1, a declarat, marţi, directorul Spitalului de Obstetrică- Ginelocologie din Ploieşti, Călin Boeru.

Potrivit acestuia, cealaltă pacientă a fost monitorizată apoi de medici şi nu au apărut simptome de gripă nouă.

Femeia în vârstă de 23 de ani, din localitatea prahoveană Cărbuneşti, însărcinată în şapte luni, fusese diagnosticată cu virusul A/H1N1 şi se afla internată în stare critică la Maternitatea din Ploieşti.

Din cauza complicaţiilor, medicii au fost nevoiţi să îi facă cezariană, însă, în pofida eforturilor acestora, copilul, care la naştere a avut doar 900 de grame, a murit.

Acesta este primul caz de infectare cu virusul A/H1N1 înregistrat în acest an în judeţul Prahova.

În ultima săptămână, alţi doi pacienţi diagnosticaţi cu gripă nouă au murit, ambele cazuri înregistrându-se la Iaşi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici