Încă un focar de pestă porcină, confirmat în România

Pesta porcină africană se extinde în judeţul Buzău, după ce, sâmbătă, a fost confirmat un nou focar de pestă porcină, în satul Amara, din comuna Balta Albă, judeţul Buzău, la o distanţă de doar patru case de un alt focar confirmat la jumătatea lunii octombrie.

3275 afișări
Imaginea articolului Încă un focar de pestă porcină, confirmat în România

Încă un focar de pestă porcină, confirmat în România

Prefectura Buzău a transmis, sâmbătă seara, că laboratorul din Bucureşti a confirmat prezenţa virusului pestei porcine africane la un animal dintr-o gospodărie situată în apropierea primului focar apărut la jumătatea acestei luni în satul Amara, comuna Balta Albă.

„Proprietarul animalului bolnav a sesizat ieri (vineri – n.r.) situaţia veterinarului din localitate, iar acesta a solicitat deplasarea unei echipe DSVSA Buzău. Dată fiind apropierea de primul focar (distanţă de 4 case), s-a decis sacrificarea preventivă a animalului, trimiterea de probe biologice pentru analize şi evaluarea în vederea acordării despăgubirii. S-a efectuat dezinfecţia temeinică a gospodăriei şi a zonei învecinate”, au transmis reprezentanţii Prefecturii Buzău.

În judeţ se menţin măsurile dispuse anterior, respectiv filtre dezinfectoare, restricţii privind transportul animalelor, zonele de protecţie şi supraveghere anunţate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici