Încă un procuror cere încetarea activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie

Încă un procuror a solicitat Secţiei pentru Procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) încetarea activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), fiind vorba de Cristina Sima, care a cerut revenirea la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti.

1398 afișări
Imaginea articolului Încă un procuror cere încetarea activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie

Încă un procuror cere încetarea activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie

Pe ordinea de zi a şedinţei Secţiei de Procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii de marţi, figurează şi "nota Direcţiei resurse umane şi organizare nr.20639/2017 privind cererea formulată de către doamna procuror SIMA MĂDĂLINA CRISTINA, de încetare a activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie şi revenire la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti".

În ultima perioadă, mai mulţi procurori au ales să părăsească DNA.

La finalul lunii august, procurorii Aurelia Claudia Morar-Herlea, Roberta Lia Nicolescu, Nicolae Cristian Sâvu şi Cornelia Alice Jemboiu au cerut încetarea activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie. Toate solicitările au fost aprobate de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

De asemenea, la începutul lunii iulie, cinci procurori au părăsit Direcţia Naţională Anticorupţie. Ulterior, Secţia pentru procurori a CSM a admis cererile formulate de magistraţii DNA Adrian Ţârlea şi Doru-Gabi Văcaru de a îşi înceta activitatea la DNA, urmând să revina la parchetele la care au lucrat iniţial de la 15 iulie, respectiv 1 septembrie. Acelaşi lucru s-a întâmplat în cazul procurorilor Alina Ştefănescu, Alina Irina Avram şi Claudiu Dumitrescu. Procurorii CSM au decis şi revocarea magistraţilor Doru Ţuluş şi Mihaela Iorga, la cererea Laurei Codruţa Kovesi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici