Incendii de pădure în insula Thassos. Turiştii sunt rugaţi să-şi limiteze deplasările

Incendii uriaşe au izbucnit pe insula grecească Thassos pe care se află numeroşi turişti români. Pentru a permite intervenţia pompierilor, turiştii sunt rugaţi să-şi limiteze deplasările pe insulă.

734 afișări
Imaginea articolului Incendii de pădure în insula Thassos. Turiştii sunt rugaţi să-şi limiteze deplasările

Incendii de pădure în insula Thassos. Turiştii sunt rugaţi să-şi limiteze deplasările

Potrivit românilor care se află pe insulă, incendiul a izbucnit în pădurea din Potamia.

„Am aflat că arde prin Potamia. Şi cu fiecare oră de trecea, părea şi mai mare incendiul. Primeam tot mai multe poze, informaţii, întrebări de la vecini, turişti, prieteni şi străini. Pe la 00:30 am plecat din Limenaria şi nu ştiam dacă să mergem spre Potamia sau spre Theologos, acasă. Am decis amândoi că e mai bine să mergem spre casă, pentru că nu suntem pregătiţi şi apţi să stingem incendii de pădure. Am decis să ajutăm cum putem, şi anume să ne facem treaba. Am construit rapid o celulă de criza cu echipa şi am stabilit procedura de urmat pe termen scurt, în ceea ce priveşte paşii imediat următori”, a scris Dan Adrian Dragan pe Forumul Thassos.

Mai multe echipaje de pompieri au venit pe insulă.

„Sper că voluntarii şi pompierii sunt toţi ok şi le mulţumesc pentru efortul lor, tuturor. Fac apel către turişti să îşi păstreze calmul şi să nu se deplaseze de la cazare până focul nu este stins, permiţând astfel autorităţilor să intervină. În tot acest timp am aşteptat autorităţile să ne caute şi să stabilim împreună strategia de comunicare. Încă îi aşteptăm. Până ne caută, facem ce ne pricepem mai bine: informăm, corect. Ajutăm, cu ce putem”, a precizat Dan Adrian Dragan.

Turiştii sunt rugaţi să îşi reducă deplasările pe insulă, să-şi păstreze calmul şi să urmărească anunţurile autorităţilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici