Incendiile de vegetaţie din Europa au distrus anul trecut o suprafaţă de două ori mai mare decât Luxemburgul

  • Sezonul de incendii de vegetaţie din 2023 a fost unul dintre cele mai grave din Europa din acest secol, potrivit unui raport al Comisiei Europene.
  • Peste o jumătate de milion de hectare au fost arse, o suprafaţă de două ori mai mare decât Luxemburgul.
72 afișări
Imaginea articolului Incendiile de vegetaţie din Europa au distrus anul trecut o suprafaţă de două ori mai mare decât Luxemburgul

Potrivit unui raport al Comisiei Europene publicat miercuri, citat de Reuters, anul trecut, peste o jumătate de milion (504.002) de hectare, o suprafaţă de două ori mai mare decât Luxemburgul, a fost arsă în incendii.

Anul 2023 se alătură altor ani cu pagube uriaşe: 2017 (988.427 ha), 2022 (837.212 ha) şi 2007 (588.388 ha), conform datelor Sistemului european de informaţii privind incendiile forestiere (EFFIS).

Incendiile s-au intensificat în vara anului 2023, afectând mai ales regiunea mediteraneană, iar Grecia a suferit cel mai mare incendiu care a avut loc în Europa din anii '80 încoace.

Potrivit raportului, schimbările climatice sunt principalul vinovat, intensificând incendiile şi extinzând zonele predispuse la arderi. Raportul european de evaluare a riscurilor climatice din martie avertizează că situaţia se va înrăutăţi.

Primele trei luni ale anului 2024 nu sunt de bun augur, indicând un număr dublu de incendii comparativ cu media anilor precedenţi. Deşi suprafeţele arse nu sunt la fel de mari ca în 2023, tendinţa este îngrijorătoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici