Incendiu în incinta rafinăriei Astra din Ploieşti

Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova au intervenit, luni, în jurul orei 11.00, cu cel puţin patru autospeciale pentru stingerea unui incendiu produs la un turn de răcire al Rafinăriei Astra, situată în cartierul din zona de sud a oraşului.

2 afișări
Imaginea articolului Incendiu în incinta rafinăriei Astra din Ploieşti

Imagine din arhiva MEDIAFAX FOTO

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Prahova, lt. Bogdan Iliescu, incendiul a fost anunţat prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112, la ora 10.49.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova au stabilit că vina pentru producerea incendiului izbucnit, luni, la un turn de răcire din incinta rafinăriei Astra din Ploieşti aparţine angajaţilor unei firme care dezasamblează utilaje dezafectate ale rafinăriei.

Şeful ISU Prahova, colonelul Marian Burloi, care a condus operaţiunea de stingere a incendiului la care au participat 50 de pompieri din cadrul ISU Prahova a declarat pentru MEDIAFAX că vina pentru producerea incendiului de luni, din incinta rafinăriei Astra din Ploieşti, aparţine angajaţilor unei societăţi comerciale care dezasamblează utilaje dezafectate ale rafinăriei.

Potrivit şefului ISU Prahova, muncitorii au tăiat bucăţi de fier din turnul de răcire, cu ajutorul unui aparat de sudură autogen, iar brocurile de sudură (bucăţi de material metalic incandescent, rezultate în timpul funcţionării aparatului de sudură - n.r.) au căzut în interiorul turnului, aprinzând elemente din material plastic care se aflau în interiorul turnului.

 Nu au fost victime şi nu a existat pericolul propagării focului.

Rafinăria Astra din Ploieşti este închisă de aproximativ doi ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici