Incendiu într-un bloc cu locuinţe sociale din Rădăuţi. Zece familii au fost afectate

Zece familii care locuiesc într-un bloc de locuinţe sociale, amenajat în fosta Policlinică din Rădăuţi, o clădire veche de peste o sută de ani, au fost afectate, marţi seară, în urma unui incendiu care a izbucnit la mansardă din cauza scânteilor provenite de la coşul de fum.

243 afișări
Imaginea articolului Incendiu într-un bloc cu locuinţe sociale din Rădăuţi. Zece familii au fost afectate

Incendiu într-un bloc cu locuinţe sociale din Rădăuţi. Zece familii au fost afectate (Costi Tudor/Mediafax Foto)

Incendiul cuprinsese acoperişul tip mansardă şi exista pericol de propagare la întreaga construcţie, un dispensar medical şi alte clădiri învecinate, iar pentru stingerea focului au intervenit timp de trei ore pompierii din Rădăuţi Siret şi Vicovu de Sus, cu şapte autospeciale.

În incendiu au ars un apartament aflat în podul blocului, format din două camere şi bucătărie, obiecte de mobilier, aparatură electrocasnică şi acoperişul clădirii, construit pe astereală din lemn şi acoperit cu tablă zincată, pe o suprafaţă de aproximativ 200 de metri pătraţi.

Din primele cercetări, a rezultat că incendiul a izbucnit din cauza jarului sau scânteilor provenite din coşul de evacuare a fumului, neizolat corespunzător faţă de materialele combustibile.

Primarul municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, a declarat corespondentului MEDIAFAX că din cele zece familii care locuiesc în respectiva clădire cinci vor putea rămâne peste noapte în locuinţele lor, alte două familii au fost cazate la adăpostul de noapte al municipalităţii, iar trei familii vor dormi la rude.

El a spus că miercuri dimineaţă va constitui o comisie care să evalueze pagubele şi apoi să fie stabilite soluţiile pentru cazarea familiilor ce locuiau în clădirea respectivă.

Primarul a arătat că blocul de locuinţe sociale a fost amenajat într-o clădire veche de peste o sută de ani în care a funcţionat Policlinica şi consideră că soluţia este construcţia de blocuri sociale şi nu amenajarea de locuinţe sociale în clădiri vechi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici