Incendiu într-un bloc din Călăraşi: Douăzeci de persoane au fost evacuate

Douăzeci de persoane dintr-un bloc din municipiul Călăraşi au fost evacuate, în noaptea de joi spre vineri, după ce un incendiu a izbucnit la un apartament de la etajul al treilea, iar patru locatari care au rămas blocaţi într-o locuinţă au fost salvaţi de pompieri.

336 afișări
Imaginea articolului Incendiu într-un bloc din Călăraşi: Douăzeci de persoane au fost evacuate

Incendiu într-un bloc din Călăraşi: Douăzeci de persoane au fost evacuate (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Călăraşi, focul a izbucnit într-un bloc de pe strada Victoriei din Călăraşi, iar la faţa locului s-au deplasat pompierii militari cu două autospeciale cu apă şi spumă şi echipe de intervenţie ale ENEL şi Distrigaz.

"Locatarii de pe scară au fost evacuaţi, iar patru persoane care erau blocate într-un apartament au fost scoase de pompieri şi li s-a administrat oxigen, fiind în afara oricărui pericol. Vecinii l-au găsit pe proprietar căzut jos lângă uşa apartamentului, în interior. După ce l-au scos afară şi-a revenit şi nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. Focul a distrus complet un dormitor, parţial holul apartamentului şi a afectat toate celelalte camere. S-a intervenit cu măşti şi butelii de oxigen, fumul fiind foarte gros. Cauza probabilă a incendiului este o ţigară lăsată aprinsă", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Călăraşi, lt. Mihai Ionescu.

Alimentarea cu gaz metan a imobilului a fost sistată în bloc, energia electrică fiind oprită doar la etajul al treilea, unde a avut loc incendiul.

Apartamentul a fost deteriorat în proporţie de 40 la sută, iar locuinţele din apropiere şi de deasupra au fost afectate de fum şi din cauza temperaturii ridicate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici