Incendiu la centrala nucleară Chinon. Două reactoare au fost oprite

Compania energetică franceză EDF a anunţat că în cursul nopţii de vineri până sâmbătă a izbucnit un incendiu la centrala nucleară Chinon din Indre-et-Loire.

6583 afișări
Imaginea articolului Incendiu la centrala nucleară Chinon. Două reactoare au fost oprite

Incendiu la centrala nucleară Chinon. Două reactoare au fost oprite

Compania energetică franceză EDF a anunţat că un incendiu a izbucnit în cursul nopţii de vineri până sâmbătă la centrala nucleară din Chinon, în Indre-et-Loire, în afara zonei nucleare.

„În jurul orei 2.40 a izbucnit un incendiu la transformatorul principal al unităţii de producţie numărul 3, situat în afara zonei nucleare. Unitatea de producţie numărul 3 a centralei nucleare de la Chinon s-a oprit automat, în conformitate cu sistemele de siguranţă şi protecţie ale reactorului”, a explicat EDF care a adăugat că echipele de intervenţie ale centralei „s-au deplasat imediat la locul şi, conform procedurilor, externe au fost chemate serviciile de urgenţă. Focul este stins”.

Pe site-ul său, ASN, Agenţia de Securitate Nucleară, a raportat că a fost activat un plan intern de urgenţă: „Pierderea sursei principale de alimentare externă a reactorului 3, în urma acestui incendiu, a dus la oprirea automată a reactorului. Echipamentul de stingere a incendiului necesar pentru stingerea incendiului a fost pus în funcţiune”, a confirmat acesta.

„Pe lângă unitatea numărul 3, unitatea de producţie numărul 4 este, de asemenea, oprită în siguranţă”, a mai comunicat compania.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici