Incendiu la o conductă de gaze naturale din Prahova

Un incendiu puternic a izbucnit, miercuri seară, la o conductă de transport gaze naturale din comuna prahoveană Filipeştii de Pădure, după ce mai multe persoane au încercat să fure bucăţi din conductă şi au tăiat din aceasta, iar potrivit pompierilor flăcările ajung la o înălţime de câţiva metri.

38 afișări
Imaginea articolului Incendiu la o conductă de gaze naturale din Prahova

Incendiu la o conductă de gaze naturale din Prahova (Imagine: Florin Buliga/Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, Raluca Vasiloae, incendiul a izbucnit pe un câmp din satul Diţeşti, comuna Filipeştii de Pădure.

Pompierii sosiţi la faţa locului au stabilit că focul a izbucnit după ce mai multe persoane au încercat să fure bucăţi din conductă, folosind cel mai probabil un flex, iar gazele din interiorul conductei s-au aprins din cauza scânteilor produse.

Conform sursei citate, flăcările ating şase-şapte metri, dar nu există riscul ca acestea să se extindă la locuinţe întrucât zona unde se manifestă incendiul este departe de case.

Două echipaje de pompieri se află la locul incendiului, asigurând zona. Purtătorul de cuvânt al ISU Prahova a precizat că pompierii nu intervin pentru stingerea focului, şi ţin sub control incendiul până când vor fi arse gazele aflate în conductă.

Reprezentanţii ISU nu au putut preciza cărei societăţi aparţine conducta de gaze la care s-a produs incendiul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici