Incendiu la o hală dezafectată din Focşani

Un incendiu puternic a izbucnit, sâmbătă la prânz, la o hală dezafectată a fabricii de mobilă Mopaf aflată în apropierea zonei centrale a municipiului Focşani, fără a exista victime în urma incidentului.

24 afișări
Imaginea articolului Incendiu la o hală dezafectată din Focşani

Incendiu la o hală dezafectată din Focşani (Imagine: Florin Buliga/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea, pompierii au intervenit cu toate autospecialele din dotare pentru lichidarea incendiului.

Conform surselor citate, nu există victime şi nici pagube materiale majore întrucât hala în care a izbucnit incendiul, construită atât din lemn, cât şi din tablă, era goală, fiind dezafectată. Hala, care are o suprafaţă de circa 1.500-2.000 de metri pătraţi, urma să fie demolată.

În zonă există mai multe depozite de păcură ale societăţii locale de termoficare, Enet Focşani SA, însă pompierii spun că nu există pericolul ca incendiul să se extindă acolo, focul fiind izolat.

Primele informaţii arată că incendiul ar fi putut izbucni de la scântei produse de aparatele de sudură cu care doi muncitori ar fi lucrat, în cursul dimineţii, în hală.

Incendiul a fost stins în cea mai mare parte, dar mai există mici focare locale la care pompierii încă intervin

"Incendiul a fost lichidat în mare parte dar echipele de intervenţie încă mai acţionează pentru stingerea unor mici focare care încă mai sunt active în zona în care au căzut grinzile de susţinere a acoperişului de la hala care a ars. Hala care a ars avea o suprafaţă de 1600 metri pătraţi", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, plutonierul major Florin Olaru.

El a adăugat că, deşi depozitele cu combustibil ale societăţii de termoficare ENET SA Focşani se află la o distanţă de 50 de metri de locul incendiului, "nu a existat nici un risc ca focul să se extindă la acestea".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici