Incendiu puternic la o conductă de gaz metan. Traficul pe DN1 a fost blocat

Un puternic incendiu a izbucnit, miercuri seară, la o conductă de gaz metan, din cauza unei fisuri, iar conducerea unităţii a oprit livrarea de gaz până la stingerea incendiului, traficul rutier pe DN 1 D între Urziceni şi Albeşti a fost blocat.

612 afișări
Imaginea articolului Incendiu puternic la o conductă de gaz metan. Traficul pe DN1 a fost blocat

Incendiu puternic la o conductă de gaz metan. Traficul pe DN1 a fost blocat (Imagine: Florin Buliga/Mediafax foto)

Incendiul a fost stins după aproximativ o oră şi jumătate, iar circulaţia rutieră pe DN 1 D, între Urziceni şi Albeşti, blocată în urma incidentului, a fost reluată.

În cursul zilei de joi, specialiştii urmează să stabilească împrejurările în care a izbuncit incendiul, primele date indicând că a apărut o fisură la una din conducte, iar ulterior s-a auzit o bufnitură similară unei explozii.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru situaţii de Urgenţă Ialomiţa, conducerea staţiei a oprit imediat livrarea de gaz metan, sub supravegherea pompierilor militari, care, împreună cu specialiştii unităţii, au supravegheat stingerea flăcărilor până când stocul existent în conductă s-a epuizat.

"Nu au fost probleme deosebite, iar în cursul zilei de joi vom stabili cauzele izbucnirii focului. Până atunci, în această noapte, la faţa locului sunt angajaţii staţiei şi reprezentanţii firmei de pază. În acest moment nu mai există pericol, iar pompierii au părăsit zona, intervenţia fiind încheiată", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Ialomiţa, Lăcrămioară Chirea.

La ora transmiterii acestei ştiri, traficul rutier în zonă, care a fost blocat pe timpul incendiului, a fost reluat.

În urma incendiului nu s-au înregistrat victime, iar la faţa locului s-au aflat pompierii militari de de la secţia Urziceni.

Din primele date a reieşit că incendiul a izbucnit după ce iniţial s-a auzit o răbufnire asemănătoare unei explozii, iar ulterior zona respectivă a luat foc, flăcările depăşind, la un moment dat, zece metri în înălţime.

Parcul de extracţie şi depozitare a gazului metan unde a avut loc incidentul aparţine SNG Romgaz Mediaş, sucursala Ploieşti, formaţia Urziceni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici