Incendiu puternic la o fabrică de cauciucuri din Bihor (Video)

Zeci de pompieri lucrează, de aproximativ 16 ore, la lichidarea unui incendiu puternic care a izbucnit la fabrica de cauciucuri din satul Telechiu, judeţul Bihor, şi în urma căruia sute de tone de cauciuc au ars.

213 afișări
Imaginea articolului Incendiu puternic la o fabrică de cauciucuri din Bihor (Video)

Incendiu puternic la o fabrică de cauciucuri din Bihor

Incendiul a izbucnit, duminică după-amiază, la fabrica de cauciucuri din satul Telechiu, judeţul Bihor, care prelucra, zilnic, circa 18 tone de avelope uzate şi le transforma în combustibil lichid.

Din primele cercetări reiese că incendiul a izbucnit după ce un furtun s-a supraîncălzit, s-a spart şi a împrăştiat combustibil peste un vraf de cauciucuri, acestea luând foc. Angajaţii au încercat să stingă flăcările, dar nu au reuşit şi au chemat pompierii. Două autospeciale au sosit imediat la faţa locului, însă, ulterior au mai fost aduse încă opt.

"În momentul de faţă se lucreză încă la lichidarea incendiului. Iniţial, circa 50 de pompieri militari au intervenit cu zece autospeciale din cadrul staţiei Aleşd, Detaşamentul 1 şi 2 Oradea, iar în prezent situaţia se află sub control. Nu există pericol de propagare a incendiului, iar deocamdată cauzele sunt în curs de cercetare şi se lucrează la lichidarea incendiului. Acum, la locul incendiului mai sunt cinci autospeciale, dar vom mai trimite cel puţin una. Autospecialele au nevoie în permanenţă de apă şi se alimentează şi din satele învecinate. Cauciucul este foarte inflamabil şi întreţine arderea, iar fiind în stive e foarte, foarte greu", a declarat, luni dimineaţă, corespondentului MEDIAFAX, lt. Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana.

Un bilanţ provizoriu arată că au ars sute de tone de cauciuc, dar clădirea fabricii nu a fost afectată.

În zilele următoare, specialiştii vor evalua impactul incendiului asupra mediului, deoarece flăcările au produs şi un fum negru, de cauciuc ars, care a putut fi văzut de la zeci de kilometri depărtare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici