Incendiu puternic la o fermă de pui aparţinând companiei "Agricola" în Bacău

Un incendiu puternic, care a fost lichidat de pompieri după 12 ore de intervenţie, a avut loc, în noaptea de marţi spre miercuri, la o fermă de creştere a păsărilor din municipiul Bacău, aparţinând companiei "Agricola".

270 afișări
Imaginea articolului Incendiu puternic la o fermă de pui aparţinând companiei "Agricola" în Bacău

Incendiu puternic la o fermă de pui aparţinând companiei "Agricola" în Bacău (Imagine: Alex Chitu/Mediafax Foto Arhiva)

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău, incendiul a izbucnit la un depozit de furaje al fermei Gherăieşti, de la periferia municipiului Bacău, existând pericolul extinderii la o hală de creştere a păsărilor în care se aflau 60.000 de pui.

Pompierii au intervenit cu mai multe autospeciale, incendiul fiind lichidat după aproximativ 12 ore.

"În urma incendiului au ars peste 20 de tone de furaje, iar alte 20 de tone au fost degradate. De asemenea, au ars 300 de metri pătraţi din acoperişul saivanului, însă au fost salvaţi 60.000 de pui care erau adăpostiţi într-o hală situată la doar trei metri de depozitul de furaje", a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.

Pompierii băcăuani nu au reuşit să identifice o cauză a declanşării incendiului, aceasta urmând să fie stabilită în urma cercetărilor desfăşurate împreună cu poliţiştii care au deschis o anchetă la faţa locului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici