Incendiul de la Spitalul Ploieşti. Declaraţia managerului Bogdan Nica: „Eram în curs de a obţine autorizaţia ISU”

Eram în curs de a obţine autorizaţia ISU, era dosarul depus, a declarat joi managerul Spritalului Judeţean Prahova, Bogdan Nica, în legătură cu secţia unităţii în care a avut loc în această dimineaţă un incendiu în care au murit doi pacienţi.

355 afișări
Imaginea articolului Incendiul de la Spitalul Ploieşti. Declaraţia managerului Bogdan Nica: „Eram în curs de a obţine autorizaţia ISU”

Bogdan Nica spune că secţia a fost modernizată în urmă cu doi ani, iar anul trecut au avut loc modificări ale instalaţiei de oxigen. „Nu existau nici prelungitoare, nici tuburi de oxigen”, a precizat managerul. Solicitarea pentru eliberarea autorizaţiei a fost depusă în urmă cu două luni, a precizat managerul.

La un control în februarie, specialiştii ISU au identificat anumite nereguli, printre care căi de evacuare insuficiente sau uşi care împiedicau evacuarea, iar documentaţia a fost depusă, spune managerul. „Instalaţia electrică este nouă şi nu am avut probleme în ultimii doi ani”.

Bogdan Nica a adăugat că au fost făcute instructaje cu pesonalul iar în secţie era cel mai bun personal. „Am avut la un moment dat 387 de bolnavi la un moment dat cu cantităţi imense de oxigen. Aveam senzori de oxigen, ancheta o să stabilească dacă au funcţionat”, a spus managerul.

Doi bărbaţi, de 74 şi 75 de ani, au încetat din viaţă într-un incendiu care a avut loc în această dimineaţă la spitalul suport COVID Movila Vulpii din Ploieşti. 15 pacienţi au fost evacuaţi la Spitalul Judeţean Ploieşti. O angajată a spitalului, care a suferit arsuri pe 40% din suprafaţa corpului, a fost transferată la Spitalul Floreasca din Bucureşti. Incendiul s-a manifestat într-un salon de la parterul clădirii, pe o suprafaţă de aproximativ 20 mp.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici