Incendiul de vegetaţie uscată şi stuf izbucnit într-o arie protejată din judeţul Călăraşi, stins

Incendiul de vegetaţie uscată şi stuf izbucnit, luni seară, în aria protejată Iezerul Călăraşi a fost stins, marţi, după o intervenţie a pompierilor care a durat aproape cinci ore, cauza flăcărilor fiind după primele cercetări folosirea intenţionată a unei surse de aprindere.

127 afișări
Imaginea articolului Incendiul de vegetaţie uscată şi stuf izbucnit într-o arie protejată din judeţul Călăraşi, stins

Pompieri (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Călăraşi, flăcările au distrus vegetaţia uscată, stuful şi papura pe aproximativ 25 -30 de hectare, intervenţia pompierilor fiind îngreunată de vântul puternic şi de zona inaccesibilă pentru autospecialele cu apă şi spumă.

"Au ars aproximativ 25-30 de hectare vegetaţie uscată, stuf şi papură. La acţiune au participat 40 de pompieri, 15 din tura de serviciu şi 25 aduşi din turele libere. Cele patru autospeciale, care nu au avut acces în zonă din cauza terenului, au fost alimentate de câteva ori fiecare pentru a avea apa necesară stingerii focului. S-a reuşit lichidarea flăcărilor după cinci ore. Cauza izbucnirii focului este după primele cercetări folosirea intenţionată a unei surse de aprindere pentru a genera incendiul., probabil că o persoană, deocamdată neidendificată a dat foc ca să cureţe terenul de vegetaţie uscată", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Călăraşi, lt Mihai Ionescu.

Un incendiu puternic de vegetaţie uscată şi stuf a izbucnit, luni seară, în aria protejată Iezerul Călăraşi, de lângă municipiul Călăraşi, flăcările atingând în unele zone şi opt metri înălţime.

Iezerul Călăraşi este o arie de protecţie specială acvifaunistică, un lac de luncă care cuprinde luciu de apă, respectiv bazine piscicole, canale navigabile şi de desecare, vegetaţie care înconjoară lacul şi bazinele piscicole, formată din stuf, papură, rogoz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici