Incendiul izbucnit într-un club din Cluj a fost stins, clădirea a fost distrusă aproape complet - VIDEO

Incendiul care a izbucnit, duminică dimineaţă, într-un club din municipiul Cluj-Napoca a fost stins, clădirea fiind distrusă însă aproape în totalitate, iar reprezentanţii ISU au rămas acolo pentru a supraveghea zona şi pentru a începe o anchetă în acest caz.

108 afișări
Imaginea articolului Incendiul izbucnit într-un club din Cluj a fost stins, clădirea a fost distrusă aproape complet - VIDEO

Incendiul izbucnit într-un club din Cluj a fost stins, clădirea a fost distrusă aproape complet (Imagine: Andreea Balaurea/Arhiva Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj, Andrei Biriş, a declarat că incendiul a fost stins, dar în zonă au rămas echipajele de pompieri, pentru a verifica dacă mai există bucăţi de material sau deşeuri care fumegă sau ard mocnit.

De asemenea, ISU a deschis o anchetă pentru a se stabili cauza incendiului, fiind chestionaţi martorii şi proprietarii localului.

Zona este supravegheată în continuare de echipajele ISU şi ale Poliţiei.

Biriş a spus că imobilul în care funcţiona clubul a fost distrus aproape în totalitate şi au fost afectate izolaţia unei clădiri din vecinătate şi mansarda alteia.

Imobilul în care a izbucnit incendiul este situat pe strada Victor Babeş şi are patru etaje, acolo funcţionând clubul "Janis Stuf".

La faţa locului au intervenit, iniţial, trei autospeciale, apoi au mai fost trimise două, precum şi două echipaje SMURD.

Video Stirileprotv.ro

Potrivit martorilor, focul a izbucnit la ultimul etaj al clubului "Janis Stuf" şi le-a cuprins şi pe cele inferioare, ajungând până la parter. Tot martorii afirmă că în momentul izbucnirii incendiului în club erau peste 20 de persoane, care fie au ieşit singure, fie au fost evacuate de către pompieri, fără a exista victime.

Un tânăr aflat în local în momentul izbucnirii incendiului afirmă că focul s-a extins foarte repede din cauza stufului cu care era decorat clubul şi că erau puţine extinctoare.

De asemenea, incendiul a afectat barul unui hotel din vecinătate. Sabin Funar, proprietarul hotelului respectiv, a spus că a mers la faţa locului şi a întrerupt furnizarea electricităţii şi că a fost afectat doar barul hotelului, dar are asigurare.

Unul dintre viceprimarii din Cluj-Napoca, Radu Moisin, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că reprezentanţii Primăriei vor verifica, luni, din oficiu, în baza de date a municipalităţii, dacă localul avea toate autorizaţiile necesare.

"Patrulele de Poliţie Comunitară şi Rutieră se află în zonă, iar circulaţia este restricţionată pe toată strada Victor Babeş, fiind interzis inclusiv accesul pietonal în zonă, deoarece, în urma incendiului, există bucăţi de material care ar putea cădea pe cetăţeni", a spus Moisin.

Patronul clubului "Janis Stuf" este Adrian Munteanu, care mai deţine localurile "Janis" şi "My Way". În ultimii ani, în "My Way" au avut loc două incendii, iar în "Janis" unul.

El nu a putut fi contactat telefonic până la ora transmiterii acestei ştiri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici