Incendiul la bordul unui împingător, pe Dunăre

Un împingător sub pavilion bulgăresc care face parte dintr-un convoi cu trei barje a luat foc, vineri, pe Braţul Bala al Dunării, reprezentanţii ISU Călăraşi spunând că cei nouă membri ai ehipajului sunt în afara pericolului, iar incendiul, izbucnit la sala motoarelor, va fi lichidat în scurt timp.

339 afișări
Imaginea articolului Incendiul la bordul unui împingător, pe Dunăre

Incendiul la bordul unui împingător, pe Braţul Bala al Dunării (Imagine: Thomas Dan/Arhiva Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Călăraşi, Ovidiu Tătăranu, a declarat că la ora transmiterii acestei stiri spre locul incendiului se îndreaptă aproximativ 20 de pompieri militari, cu două autospeciale, un camion, o barca pneumatică şi patru motopompe.

El a precizat că incendiul nu s-a extins şi că va putea fi lichidat în scurt timp.

Potrivit sursei citate, la bord se aflau nouă persoane, care sunt în afara oricărui pericol.

Împingătorul face parte dintr-un convoi cu trei barje, sub pavilion Bulgaria, şi descărcase marfă pentru o societate din municipiul Călăraşi.

Braţul Bala are o lungime de aproximativ 10 kilometri si se află între fluviul Dunărea şi Braţul Borcea, iar incendiul s-a produs la kilometrul 5, în zona localităţii călărăşene Unirea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici