Închisoare cu suspendare pentru fiul unui poliţist craiovean, acuzat că a împuşcat mortal o tânără

Ionuţ Dinu, fiul unui poliţist craiovean, acuzat că a împuşcat mortal o tânără, a fost eliberat, luni după-amiază, din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova, după ce magistraţii Tribunalului Dolj l-au condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare.

68 afișări
Imaginea articolului Închisoare cu suspendare pentru fiul unui poliţist craiovean, acuzat că a împuşcat mortal o tânără

Închisoare cu suspendare pentru fiul unui poliţist craiovean, acuzat că a împuşcat mortal o tânără (Imagine: Mediafax Foto)

Surse judiciare susţin că magistraţii Tribunalului Dolj au schimbat încadrarea juridică pentru Ionuţ Dinu din omor în ucidere din culpă, faptă pentru care a fost condamnat la trei ani de închisoare.

Pentru infracţiunea de efectuare fără drept a operaţiunilor cu arme şi muniţii, fiul poliţistului craiovean Nelu Dinu a fost condamnat la doi ani de închisoare. Magistraţii doljeni au dispus contopirea celor două pedepse, Ionuţ Dinu urmând a executa pedeapsa cea mai mare.

Potrivit surselor judiciare, completul de judecată a decis suspendarea executării pedepsei sub control judiciar şi eliberarea de îndată a tânărului.

Sentinţa magistraţilor Tribunalului Dolj nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului de Maximă Siguranţă (PMS) Craiova, Denisa Ganea, a declarat, luni seară, pentru corespondentul MEDIAFAX că Ionuţ Dinu a fost eliberat din unitate luni după-amiază, în jurul orei 16.30.

"Încheierea Tribunalului Dolj a ajuns, într-adevăr, la PMS, tânărul fiind eliberat din penitenciar în jurul orei 16.30", a declarat Denisa Ganea.

O tânără în vârstă de 19 ani, din judeţul Dolj, a fost împuşcată în cap, în 25 iunie 2009, cu o armă de vânătoare, de către fiul unui poliţist din municipiul Craiova, la locuinţa acestuia.

În urma incidentului, tânăra, Alexandra Iancu (19 ani), din comuna Celaru, a fost dusă imediat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, ea murind ulterior în secţia de terapie intensivă a spitalului.

Ionuţ Dinu a fost arestat preventiv, în 30 iunie 2009, în baza unui mandat emis pe numele lui de către magistraţii Tribunalului Dolj pentru infracţiunea de omor.

În luna octombrie a anului trecut, Ionuţ Cristian Dinu a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului Tribunalului Dolj pentru omor şi efectuarea fără drept a operaţiunilor cu arme şi muniţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici