Incident ciudat la şah. Un robot a rupt degetul unui oponent în vârstă de şapte ani VIDEO

  • Şahul este minunat, dar poate fi dureros şi periculos când joci cu un robot.
  • Un robot a apucat oponentul său de deget şi i l-a rupt.
5216 afișări
Imaginea articolului Incident ciudat la şah. Un robot a rupt degetul unui oponent în vârstă de şapte ani VIDEO

Captură video Twitter

„Robotul a rupt degetul copilului”, spune Serghei Lazarev, preşedintele Federaţiei de Şah din Moscova. Incidentul s-a întâmplat din vina băiatului, care ar fi „încălcat” regulile jocului pentru că a făcut mutarea prea rapid, declară oficialii din Moscova, conform BBC.
 
Un video postat pe reţelele de socializare arată că robotul ia una dintre piesele copilului. Aşa că e rândul băiatului să mute o piesă, iar robotul îl apucă de deget şi i-l rupe. Patru adulţi au venit de îndată în ajutorul lui Christopher, pentru a-l elibera din strânsoarea oponentului său non-uman.
 
Lazarev ia apărarea robotului şi spune că acesta a participat la numeroase meciuri fără incidente. 
 
Copilul a reuşit să termine turneul purtând o atelă pentru deget. 
 
Cel mai probabil, a fost o eroare de software, dar, cum era de aşteptat, părinţii copilului sunt supăraţi şi au depus plângere. 
 
Christopher (şapte ani) este considerat unul dintre cei mai buni 30 jucături de şah din Moscova cu vârsta sub 9 ani. 
 
Totuşi, rămâne un semn de întrebare, aşadar specialiştii trebuie să se gândească mai mult la siguranţă când vine vorba despre interacţionarea roboţilor cu oamenii. Spre exemplu, un studiu din 2015 arată că o persoană este ucisă anual de către un robot industrial, doar în Statele Unite. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici